Ανακοινώσεις 2007-2008

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών με σκοπό να ενημερώσει από κοντά τα μέλη του αναφορικά με τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μας, και να συζητήσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την στασιμότητα της Ομοσπονδίας και των σωματείων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο φλέγον ζήτημα. Τα μέλη μας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον τρόπο λειτουργίας και την αγωνιστικότητα του Συνδέσμου. Ο ΠΣΑΚ ανακοινώνει επίσης την έναρξη της συνεργασίας με το δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη του Χάρη Βασιλεογιώργη, με στόχο τον ακόμη καλύτερο προγραμματισμό όλων των κινήσεων του και την πιο δυναμική νομική υποστήριξη του. Σε μια εποχή που δίδεται ο μεγάλος αγώνας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος μαζί με τον Χάρη Βασιλεογιώργη θα θωρακίζουν νομικά τον ΠΣΑΚ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συγχαίρει τα μέλη του – παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την κατάκτηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μια θέση που αποτελεί ακόμη μια μεγάλη επιτυχία και καταξίωση για την Ελλάδα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Η 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου (2005), το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (2006), η 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας (2007) και η κατάκτηση της 5ης θέσης στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν μια εξαιρετικά επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Είναι τεράστιο επίτευγμα για μια χώρα 10.000.000 ανθρώπων να διατηρείται τόσα χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου αθλητισμού, κάτι που μόνο αυτά τα παιδιά έχουν καταφέρει. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας...

Επιστολή από τους διεθνείς

06/08/2008

Οι διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών απέστειλαν την ακόλουθη ανακοίνωση – συμπαράστασης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών:"Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας συνεχίζουμε με απόλυτη αφοσίωση και σκληρή δουλειά της προετοιμασία μας, ενόψει της τεράστιας πρόκλησης της συμμετοχής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Παράλληλα οι συνάδελφοι μας συνεχίζουν τον αδιάκοπο αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Θέλουμε να εκφράσουμε δημοσίως την συμπαράσταση μας και να δηλώσουμε πως η γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων, μόνο καλό θα κάνει στο μπάσκετ".

Πάρτε υπεύθυνες και συγκεκριμένες θέσεις...

29/08/2008

Στη χθεσινή συνάντηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον ΕΣΑΚΕ και των εκπροσώπων των σωματείων της Α2, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που εδώ και καιρό έχει θέσει το Δ.Σ. του ΠΣΑΚ. Διαπιστώσαμε πως ενώ στα περισσότερα από αυτά υπήρξε σοβαρή προσέγγιση και σύγκλιση απόψεων με την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και κάποιων εκπροσώπων της Α2, η ΕΟΚ είχε μια στάση είτε επιφυλακτική, είτε αρνητική. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ώστε να δοθούν οι λύσεις στα χρόνια και σοβαρά προβλήματα μας. Ζητάμε από τους αρμόδιους να πάρουν υπεύθυνες και συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα θέματα, γιατί όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο μια τέτοια κατάσταση.

Άνοιγμα σε Α1 Γυναικών και Β Εθνική Ανδρών

22/07/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ανακοινώνει την έναρξη των επαφών με τις αθλήτριες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και των αθλητών μας της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στον Σύνδεσμο μας. Στόχος και σκοπός μας είναι η διεύρυνση των ορίων μας και το μεγαλύτερο άνοιγμα στην οικογένεια του μπάσκετ. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο μας δεν αφορούν μόνο τα μέλη της Α1 και της Α2 Κατηγορίας Ανδρών αλλά τους αθλητές και τις αθλήτριες και άλλων Κατηγοριών. Επίσης σας ενημερώνουμε πως  καταγγέλθηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά τον κανονισμό λειτουργίας  όλων των φορέων του μπάσκετ.

Συγχαρητήρια και καλή τύχη στο Πεκίνο

20/07/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη του για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο. Για ακόμη μια φορά μας κάνανε όλους υπερήφανους, για ακόμη μια φορά θα παλέψουν μέσα στο παρκέ για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Τους συναδέλφους – μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επισκέφτηκε μετά τη χθεσινή πρόκριση ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος για να τους συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συναντήσεις με ΠΣΑΠ και ΣΕΠΚ

17/07/2008

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών και της ανταλλαγής απόψεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών με διάφορους φορείς του αθλητισμού, είναι προγραμματισμένες για αύριο δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις. Στις 12.30 ο ΠΣΑΚ θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών όπου θα συζητηθούν πολλά θέματα που απασχολούν τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών. Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στις 3μμ ο ΠΣΑΚ θα ενημερώσει τον Σύνδεσμο των Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για όλα εκείνα τα προβλήματα που επιζητούν λύσεις ξεκινώντας έναν ουσιαστικό διάλογο με τον ΣΕΠΚ.

Θρήνος για τον Πέτρο Οικονομάκη

14/07/2008

Η τραγική είδηση του θανάτου του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή Πέτρου Οικονομάκη βύθισε στο πένθος ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Όλα τα μέλη του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συλλυπούνται την οικογένεια του εκλιπόντος και εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη και την οδύνη τους για τον πρόωρο χαμό του. Ο Πέτρος έφυγε στα 36 του χρόνια μέσα στην οικεία του στα Χανιά. Από την ενεργό δράση αποσύρθηκε προ διετίας, ενώ στην καριέρα του έχει φορέσει κατά σειρά τη φανέλα κατά των: Κύδωνα Χανίων, Αμπελοκήπων, Ολύμπιας Λάρισας, ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, Παλαιού Φαλήρου και του Ρεθύμνου. Καλό ταξίδι φίλε Πέτρο...

Λύσεις και όχι αναβολές

07/07/2008

Μετά την συνάντηση του προεδρείου μας, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Ιωαννίδη,  ο Π.Σ.Α.Κ ανακοινώνει τα παρακάτω:

 Η συνάντηση διεξήχθη σε αρνητικό κλίμα καθότι δεν φάνηκε καμία διάθεση για επίλυση των προβλημάτων από τον Υφυπουργό. Ο υφυπουργός Αθλητισμού εστίασε την πηγή των «δεινών» του ελληνικού μπάσκετ στους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι κατά τη γνώμη του έχουν υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις, ενώ ετάχθη υπέρ της χρησιμοποίησης όλο και περισσότερων κοινοτικών παικτών από τις ομάδες λόγω των χαμηλών οικονομικών απαιτήσεων τους!

Στο πλευρό του ΠΣΑΚ οι διεθνείς

02/07/2008

Ανακοίνωση στήριξης και αμέριστης συμπαράστασης στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, απέστειλαν σήμερα το μεσημέρι όλοι οι διεθνείς παίκτες της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ στον ΠΣΑΚ, στην οποία αναφέρουν: "Σε μια περίοδο που όλοι οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο, το συνδικαλιστικό μας όργανο συνεχίζει τον μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Αισθανόμαστε την ανάγκη να τους στηρίξουμε σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια που κάνουν και να τους εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας. Η οικογένεια του μπάσκετ, η οικογένεια των παικτών χρειάζεται την άμεση επίλυση των αιτημάτων του ΠΣΑΚ ώστε να προχωρήσει το άθλημα του μπάσκετ μπροστά και να καλυτερεύουν οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν σήμερα".

Η τραγική "κομεντί" του Πανοράματος

27/06/2008

Ένα πάρα πολύ άσχημο φαινόμενο που φέτος πήρε νέες διαστάσεις είναι αυτό με τις ομάδες που δεν πληρώνουν τους αθλητές και τις υποχρεώσεις τους. Τον τελευταίο καιρό με μεγάλη λύπη, απορία και οργή παρακολουθούμε την ομάδα του Πανοράματος να διαπραγματεύεται τη συμμετοχή της στην Α1 Κατηγορία, την οποία κέρδισε με κόπο, ιδρώτα και αίμα των καλαθοσφαιριστών που δεν άφησαν αυτό τον σύλλογο – φάντασμα να εξαφανιστεί, παρά μόχθησαν και του χάρισαν την άνοδο. Μια άνοδο που δεν έχει κανένα υπόβαθρο για να "χρησιμοποιήσει". Η διοίκηση έχει τεράστιες οφειλές προς τους παίκτες, ενώ εδώ και μήνες ακούγονται πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ Παναγιώτη Σαξωνή. Αυτός ο κύριος χρωστά και παρόλα αυτά συζητά συγχωνεύσεις, ενώσεις και όλα τα συναφή. Θεωρούμε πολύ γενναία την απόφαση των αθλητών - Πρωταθλητών του Πανοράματος να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις οφειλές προς τα πρόσωπα τους σταματώντας την άδικη εκμετάλλευση τους.

Συνάντηση Ιωαννίδη - Παπαδόπουλου

18/06/2008

Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών Λάζαρος Παπαδόπουλος. Οι δύο άντρες συζήτησαν για πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον χώρο του μπάσκετ και συμφώνησαν προς πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος. Ο κύριος Ιωαννίδης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις αρχαιρεσίες του ΠΣΑΚ και εξέφρασε την ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των αθλητών της Α1 και της Α2 στις Γενικές Συνελεύσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Επίσης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό τους για τη διεξαγωγή του 1ου Τζάμπολ Ελπίδας  GATORADE που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χθες το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Πιο δυνατοί από ποτέ...

13/06/2008

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά στα χρονικά που λειτουργεί ο ΠΣΑΚ έδωσαν το παρών 70 αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν και …καίνε τον χώρο μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. συζητήθηκαν ουκ ολίγα θέματα, οι καλαθοσφαιριστές εξέφρασαν τις θέσεις τους, ενώ έγινε και ο απολογισμός της αγωνιστικής σεζόν που τελείωσε και αφορούσε αυτά που πέτυχε ο ΠΣΑΚ, αυτά που θέλει να πετύχει και όσα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Συκεών για την παραχώρηση του κλειστού Θεάτρου και για όλες τις ανέσεις που μας παρείχε για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Συνέντευξη Τύπου για το "Τζάμπολ Ελπίδας GATORADE"

11/06/2008

Τον "1ο Αγώνα ΜΠΑΣΚΕΤ «ΤΖΑΜΠΟΛ ΕΛΠΙΔΑΣ - GATORADE", που διοργανώνουν ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) παρουσίασαν σήμερα, στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσία του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίου Γεώργιου Κωνσταντόπουλου, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Γεώργιος Φωτεινόπουλος και οι καλαθοσφαιριστές Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νίκος Σπανός, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΣΑΚ, αντίστοιχα. Με σύνθημα «Rebound στη Ζωή» Διεθνείς Παίκτες, επίλεκτοι Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας, μέλη της Μονάδας Εφήβων του ΟΚΑΝΑ «Ατραπός»  και παιδιά που συμμετείχαν σε δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, την  Τρίτη 17 Ιουνίου 2008 και ώρα 19:30 για να δώσουν το δικό τους μήνυμα ζωής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ «ΤΖΑΜΠΟΛ ΕΛΠΙΔΑΣ – GATORADE»

09/06/2008

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και o Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστεί η εκδήλωση:1ος Αγώνας ΜΠΑΣΚΕΤ «ΤΖΑΜΠΟΛ ΕΛΠΙΔΑΣ - GATORADE»,με συμμετοχή Διεθνών Παικτών, επιλέκτων Α1 και Α2 και μελών θεραπευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων πρόληψης, την Τρίτη 17 Ιουνίου 2008 και ώρα 19:30,

στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008, ώρα 11:00, στην Αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17, ισόγειο), παρουσία του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίου Γ. Κωνσταντόπουλου.

Στις 17/6 το Τζάμπολ Ελπίδας Gatorade

16/5/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ ανακοινώνει τη διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ «Τζάμπολ Ελπίδας Gatorade» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Η ξεχωριστή αυτή αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 19.30 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Το παρών θα δώσουν διεθνείς παίκτες, επίλεκτοι από την Α1 και την Α2 Εθνική Κατηγορία και τα παιδιά από τις θεραπευτικές κοινότητες που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ.

Η νέα μελέτη για τις οφειλές

12/05/2008

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε αναφορικά με τις οικονομικές οφειλές των ομάδων προς τους καλαθοσφαιριστές, ανακοινώνει πως μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των πλέι οφ θα δώσει στη δημοσιότητα νέα μελέτη για τα συνολικά χρέη προς τους αθλητές που θα αφορούν τη σεζόν 2007-08. Στοιχεία που θα κοινοποιηθούν και στα αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα των καλαθοσφαιριστών της Ευρώπης και της Αμερικής προς την καλύτερη ενημέρωση τους. Επίσης ξεκινά μελέτη για τις οικονομικές εκκρεμότητες της τελευταίας πενταετίας με τις οφειλές των ομάδων προς τους αθλητές. Τέλος σε ότι αφορά τα χρέη των ομάδων προς το δημόσιο δυστυχώς η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού εξακολουθεί να θεωρεί προσωπικά δεδομένα τα στοιχεία αυτά και δεν μας ενημερώνει, παρόλο που το έχουμε ζητήσει.

Μπράβο μάγκες

07/05/2008

Το ελληνικό μπάσκετ σε αγωνιστικό επίπεδο κρατάει τη σημαία ψηλά. Κάθε χρόνο με κάποιο τρόπο η κορυφή της Ευρώπης έχει άρωμα Ελλάδας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συγχαίρει τους Θοδωρή Παπαλουκά και Νίκο Ζήση για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δύο αθλητές που μας έκαναν περήφανους., δύο δικά μας παιδιά που κράτησαν το λάβαρο του μπάσκετ εκεί που του αρμόζει. Τα συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους πούμε. Ευχή όλων μας είναι το ελληνικό μπάσκετ να βρίσκει κάθε χρόνο τους πρεσβευτές του και να παραμένει στη θέση που του αξίζει. Εκεί που το έφτασαν οι πρωταγωνιστές του με τόσο κόπο και εκεί που θα κρατηθεί με τη συνδρομή και τη συνεργασία όλων των φορέων που το περικλείουν.

Ημερομηνία εκλογών

24/04/2008

Μετά το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία των εκλογών του Συνδέσμου μας. Αυτές θα λάβουν χώρα στις 17 Ιουνίου (11πμ) στην αίθουσα Τύπου του κλειστού του ΟΑΚΑ. Καλούμε όλα τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΠΣΑΚ και τον γενικό διευθυντή Κώστα Αλεξανδρίδη μέχρι τις 15 Μαΐου 2008. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη καθώς το καλοκαίρι που έρχεται είναι ένα από τα κρισιμότερα για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς πρέπει να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, με φόντο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο μας.

Ντικούδης: Μακάρι να βάλαμε ενα λιθαράκι...

14/04/2008

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το 16ο Pfizer All Star Game στην Αμαλιάδα. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική και το θέαμα που πρόσφεραν οι Έλληνες και οι Ξένοι καλαθοσφαιριστές ήταν μοναδικό. Άπαντες συμμετείχαν με μεγάλη διάθεση και όρεξη στη διοργάνωση δίδοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να χαροποιήσουν τους συνανθρώπους μας που πέρασαν ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, πληγωμένοι από τις φονικές πυρκαγιές. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών δήλωσε για το 16ο Pfizer All Star Game στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ: "Στην Αμαλιάδα έγινε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών", τόνισε ο Ντικούδης και συνέχισε:

Τα ονόματα του ALL STAR GAME

07/04/2008

Στην ψηφοφορία που έγινε τα ονόματα που επιλέγησαν να αγωνιστούν στο φετινό ALL STAR GAME είναι τα εξής:

GREEK STARS

Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κώστας Βασιλειάδης, Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), Γιάννης Γιαννούλης, (Πανιώνιος), Δημήτρης Τσαλδάρης (Αρης), Γιώργος Τσιάρας (Ολύμπια Λ.)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Παναγιώτης Γιαννάκης (Ολυμπιακός), Θανάσης Σκουρτόπουλος (Αιγάλεω)
THE REST OF THE WORLD
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μάικλ Μπατίστ, Κένεντι Γουίνστον (Παναθηναϊκός), Λιν Γκριρ, Κουίντελ Γουντς (Ολυμπιακός), Αντονι Γκραντι (Πανελλήνιος), Μπρέισι Ράιτ, Τζερεμάια Μάσεϊ (Αρης), Αμάρα Σι (ΑΕΚ), Τάντας Κλιμαβίτσιους, Γουίλιαμ Κις (ΑΕΛ), Μπραντ Νιούλεϊ (Πανιώνιος) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός), Γκόρντον Χέρμπερτ (Αρης).

 

Προετοιμασίες για τις εκλογές

04/04/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών προετοιμάζεται ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Με την παρακάτω ανακοίνωση καλούνται όλοι οι αθλητές – μέλη μας να κινητοποιηθούν και να προετοιμαστούν για τις διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό μετά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΠΣΑΚ η παρουσία όλων των Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών που εργάζονται στην Ελλάδα. Εξάλλου, το σύνθημα "ενωμένοι για αυτό που αγαπάμε", βρίσκεται καθημερινά στο μυαλό και τις προτεραιότητες μας. Είμαστε βέβαιοι πως το συνδικαλιστικό όργανο των Καλαθοσφαιριστών είναι πιο έτοιμο από ποτέ να βοηθήσει και να παλέψει δυναμικά για τη λύση όλων των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το μπάσκετ.

Στο χέρι της η κάθαρση

27/03/2008

Με αφορμή τα τελευταία τεκταινόμενα σε αρκετές ομάδες και με βάση αυτά που τονίζουμε και καυτηριάζουμε εδώ και πολύ καιρό ζητάμε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να δράσει άμεσα τόσο για την εξυγίανση των Πρωταθλημάτων όσο και για την καλύτερη δυνατή κάθαρση τους. Μια κάθαρση από ομάδες – φαντάσματα που εξακολουθούν να …ευδοκιμούν εξαιτίας της ανοχής της Ε. Ε. Α. που έχει τι δυνατότητα να τους κλείσει τον δρόμο εφαρμόζοντας τους νόμους, αλλά δυστυχώς δεν το κάνει. Είμαστε ξεκάθαροι στο ότι δε ζητάμε την προσωρινή καταστολή, αλλά την πρόληψη αυτών των καταστάσεων. Ο ρόλος της ΕΕΑ είναι να παίρνει τις αποφάσεις και να πιέζει προς την σωστή και νομότυπη κατεύθυνση και όχι να κλείνει τα μάτια υποκύπτοντας σε κάθε είδους πίεση.

Πρόταση για την αναβάθμιση της Α2

04/03/2008

Στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών που ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρωτίστως έγινε μια πολύ σημαντική συζήτηση στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, συγκεκριμενοποιώντας τις θέσεις μας με πρόταση που κατατέθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία αύριο θα συναντηθεί με τα σωματεία της Α2. Επίσης τέθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ στις επόμενες συναντήσεις τους και έγινε ενημέρωση προς όλα τα μέλη για την πορεία των συναντήσεων του Συνδέσμου μας με τους φορείς του αθλήματος που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις

25/2/2008

Δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ και φορείς του αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι Κώστας Αλεξανδρίδης, Κώστας Τσαρτσαρής και Γιάννης Ζαφειρόπουλος συναντήθηκαν αρχικά με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Σταύρο Κουτελιδάκη, με θέματα συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν την Ε.Ε.Α. και τα πρωταθλήματα μπάσκετ. Εν συνεχεία μετέβησαν στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και είχαν έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο μαζί του και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δούβη. Ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΠΣΑΚ και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό επίπεδο και κλίμα. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν πως θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, ώστε, ένα – ένα να λύνονται τα προβλήματα που απασχολούν τους καλαθοσφαιριστές. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν νέα ραντεβού με φόντο την καλυτέρευση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ.

"Ενωμένοι για αυτό που αγαπάμε"

12/02/2008

Όλα τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και υπερήφανοι για τη χθεσινή εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο GOLF της Γλυφάδας. Δεν είναι μόνο η μέγιστη τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους: Ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου Αναστάσιος Νεράτζης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Αρμόδιος για Θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Διαμαντίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρέας Μιαούλης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Κικίλιας. Ήταν η μαζική η παρουσία 350 και πλέον ανθρώπων του μπάσκετ που μας πλημμύρισε χαρά και μας γέμισε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία του αθλήματος που υπηρετούμε. Παίκτες από όλες τις ομάδες, από κάθε μέρος της Ελλάδας αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους αγκαλιάζοντας μια πολύ σημαντική προσπάθεια και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Ούτε τα ...προς το ζην

05/02/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών δεν έχει ρόλο διακοσμητικό στον χώρο του μπάσκετ. Ο ΠΣΑΚ και η νέα μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει είναι εδώ για να υπερασπιστεί και να παλέψει για όλα τα μέλη του, για όλους τους καλαθοσφαιριστές. Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε καθημερινά για την κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε αρκετούς συλλόγους της χώρας, έπειτα από τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες των μελών μας. Μερικοί εξ΄ αυτών έχουν φτάσει στα όρια τους, οι καλαθοσφαιριστές του ΤΑΚ Χαλκίδας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να μην τους διαθέτουνε ούτε τα προς το ζην.

Συνάντηση με την ΕΟΚ

25/1/2007

Μια πολύ σημαντική συνάντηση θα έχει το πρωί της Δευτέρας 28/1 (11πμ) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Σε αυτή θα τεθούν επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ και τους ίδιους τους αθλητές. Είμαστε βέβαιοι πως στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε όλοι οι φορείς του μπάσκετ θα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε συνεχή βήματα προόδου. Ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς αλλά υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλα τη μέλη του ΠΣΑΚ για ένα καλύτερο αύριο στον χώρο που αγαπάμε και υπηρετούμε. Τη Δευτέρα θα υπάρξει εκτενής ανακοίνωση και ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για συγκεκριμένα θέματα που επιβάλλεται και πρέπει να λυθούν. Σίγουρα τίποτε δε γίνεται μέσα σε ένα πρωινό, αλλά για αυτό είμαστε εδώ για να εργαστούμε σκληρά για τους κοινούς μας στόχους.

Για το καλό του μπάσκετ

14/01/2008

Μια πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΟΚ (14/01/2008) κατά την οποία όλοι εμπλεκόμενοι στο θέμα της ασφάλισης των παικτών της Α2 κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και οι υπεύθυνοι της ασφαλιστικής εταιρείας, που έχει αναλάβει την κάλυψη των παικτών, αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα του ζητήματος και ουσιαστικά έθεσαν και πάλι σε ισχύ την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών. Είναι πολύ σημαντικό για όλους όσους ασχολούνται με το μπάσκετ να βρίσκονται οι λύσεις κατόπιν  ουσιαστικού διαλόγου. Καθοριστικό ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης έπαιξε η δραστηριοποίηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη που συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε για την καταβολή των ασφαλίστρων.

Τις ευχές μας και την απάντηση σας

03/01/2007

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εύχεται σε όλον τον κόσμο του μπάσκετ υγεία και ευτυχία για το 2008. Ευχαριστεί επίσης όλα τα μέλη του για την ανταπόκριση στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο σύνδεσμος μας και ο ΕΣΑΚΕ. Δυστυχώς, όμως, καλούμαστε να αφήσουμε τις ευχές σε δεύτερη μοίρα και να θέσουμε ένα μείζoν θέμα στους αρμόδιους φορείς του αθλήματος που αφορά στην ασφάλιση της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Για όσους δεν γνωρίζουν εδώ και κάποιες ημέρες η εταιρεία που είχε αναλάβει να καλύψει ιατροφαρμακευτικά τους αθλητές της Α2 διέκοψε την παροχή των υπηρεσιών της,καθώς δεν έχει εισπράξει τα χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθούν τα ασφάλιστρα. Αν και η έναρξη της συνεργασίας και η κάλυψη των παικτών τέθηκε σε ισχύ στις 24/8 του 2007. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός είχε αναγγείλει πως αναλαμβάνει την κάλυψη της δαπάνης έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΠΣΑΚ και της ΕΟΚ. Ζητάμε μια απάντηση τώρα.

Συνέχισε έτσι Δημήτρη

27/12/2007

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συνεχάρη τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την ανάδειξη του ως κορυφαίου αθλητή για το 2007. Οι συμπαίκτες του διεθνή πλέι μέικερ του έστειλάν το δικό τους μήνυμα για τη συνέχεια και για τη διάκριση του: "Συνέχισε έτσι! Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αισθάνεται τη βαθιά ανάγκη να σε συγχαρεί για τη ανάδειξη σου ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ. Δημήτρη εκπροσώπησες επάξια το ελληνικό μπάσκετ και πρώτευσες σε μια κατηγορία που αφορούσε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Για εμάς δεν μετρά τόσο πολύ αυτό κάθε αυτό το βραβείο, όσο ότι διατηρείς το ήθος και την αστείρευτη αγάπη για το άθλημα που λατρεύουμε

Επισκέψεις αγάπης σε ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη

18/12/2007

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων – αγάπης που έχει διοργανώσει ο ΕΣΑΚΕ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ακόμη δύο πολύ σημαντικές επισκέψεις. Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οι δύο φορείς του μπάσκετ θα επισκεφτούν το Χριστοδούλειο Ίδρυμα στο Χαϊδάρι (Αγίας Γρηγορούσης 5) όπου θα μοιράσουν δώρα στα κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί. Το παρών θα δώσουν παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες του Ολυμπιακού, του Πανιώνιου, του Αιγάλεω καθώς και εκπρόσωποι της Α2. Μια ημέρα αργότερα στις 21/12 στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και την παιδοογκολογική κλινική. Στιγμές χαράς και αγάπης θα χαρίσουν αθλητές του Άρη, ΠΑΟΚ, ΜΕΝΤ, Ηρακλή, Πανοράματος και ICBS.

Επίσκεψη στον σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ"

6/12/2007

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών θα επισκεφτεί τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα" για να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να τους προσφέρει λίγη χαρά και ξεγνοιασιά, στο πλαίσιο των επισκέψεων αγάπης που έχουν προγραμματιστεί για τις ημέρες των Εορτών. Χαιρετίζοντας παράλληλα τη σημαντικότατη κίνηση των ανθρώπων που καταβάλλουν μια τόσο μεγάλη προσπάθεια αγάπης και επιτελούν ένα μοναδικό έργο για την κοινωνία μας στηρίζοντας αυτά τα παιδιά, που μας έχουν ανάγκη όλους, αλλά όχι μόνο τον …Δεκέμβριο.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΣΑΚ

3/12/2007

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών θα προχωρήσει στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008. Η  λαμπρή εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γκολφ της Γλυφάδας (20.00). Ο ΠΣΑΚ ευχαριστεί το περιοδικό ALL STAR BASKET για την ανάληψη της χορηγίας της βραδιάς. Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου μας θα βραβευτούν οι: Εθνική ομάδα Κωφών για την κατάκτηση της δεύτερης θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Εθνικής Ομάδας μπάσκετ «Πελαργοί» για τη πολύτιμη βοήθεια και την στήριξη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Γιώργος Σιγάλας για την πολύχρονη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Η Ομοσπονδία μπάσκετ με καρότσι για το καθημερινό μάθημα ζωής που δίνει σε όλους εμάς και τη δύναμη που αντλείται από την προσπάθεια των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Επισκέψεις αγάπης

30/10/2007

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συνεδρίασε χθες το βράδυ. Τα μέλη του Δ. Σ. συζήτησαν αρκετά από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο. Ο ΠΣΑΚ δείχνοντας ακόμη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο αποφάσισε πως είναι ιερή υποχρέωση των μελών του να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε ιδρύματα παίδων τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέψεις αγάπης θα γίνουν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Συμβούλιο τη Δευτέρα

24/10/2007

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα πουν και να θέσουν επί τάπητος την πρόοδο των φλεγόντων ζητημάτων θα έχουν τη Δευτέρα τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Το συμβούλιο θα λάβει χώρα στις 9μμ στα γραφεία του Συνδέσμου στο ΟΑΚΑ. Επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την επικοινωνία τους έχουν πλέον τα μέλη του ΠΣΑΚ και όχι μόνο. Στο FORUM που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου θα έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ανοικτές συζητήσεις και να καταθέτουν τις απόψεις τους για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και απασχολούν και τους επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές.

Ενημέρωση για την απόφαση Βενιζέλου

18/10/2007

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συστήνει  στους καλαθοσφαιριστές μέλη του που έχουν υπέρ τους τελεσίδικες διαιτητικές ή δικαστικές αποφάσεις και έχουν θιγεί από τις ρυθμίσεις του άρθρου 46 του νόμου 1892/90 περί ειδικής εκκαθάρισης και της υπ΄αρίθμου 40/4-3-2002 υπουργικής αποφάσεως Υπουργού Πολιτισμούυπουργική απόφαση Βενιζέλου»), όπως επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους του για την κατάθεση του σχετικού ενδίκου βοηθήματος της αγωγής αποζημιώσεως κατά του ελληνικού δημοσίου, καθόσον ήδη με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2005 έχει διαπιστωθεί ότι η ως άνω υπουργική απόφαση παρανόμως και αντισυνταγματικώς εξεδώθει. Για περισσότερες λεπτομέρειες να καλείται να επικοινωνήσει με τα γραφεία του συνδέσμου.

Σε ευχαριστούμε Γιώργο Σιγάλα

2/10/07

Αγαπητέ Γιώργο,

Η διοίκηση και όλα τα μέλη του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αισθάνεται τη βαθύτατη ανάγκη να σε ευχαριστεί από καρδιάς για όσα μας πρόσφερες όλα αυτά τα χρόνια, τόσο μέσα όσο και έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Γιώργο με την παρουσία στα γήπεδα έδειξες τον αθλητικό δρόμο και αποτέλεσες παράδειγμα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο που αγωνίστηκες πάνω στο παρκέ. Το ήθος, το πάθος, η θέληση, η δύναμη και η αγωνιστικότητα σου θα μας λείψουν πολύ. Οι τίτλοι του τέλους με την αθλητική περιβολή μπορεί να έπεσαν γιατί εσύ το διάλεξες παίρνοντας μια γενναία απόφαση αντιλαμβανόμενος πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσεις τη βαριά φανέλα σου. Αυτοί οι τίτλοι, όμως, δεν σημαίνουν πως μπήκε ο επίλογος στη μπασκετική σου ζωή.

Ενημέρωση για τα νέα συμβόλαια

28/09/07

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ενημερώνει όλους τα μέλη του που θα υπογράψουν νέα συμβόλαια ότι: «Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αθλητές μέλη μας που πρόκειται να υπογράψουν νέα σύμβαση παροχής εξαρτημένης εργασίας (συμβόλαια ΕΣΑΚΕ) στις διατάξεις 6.3 και 6.4. Στη δε διάταξη 6.4 συνιστούμε όπως επιλέξουν δικαιοδοσία των οικείων επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών και όχι των πολιτικών δικαστηρίων».

Είμαστε περήφανοι

18/09/07

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπηρετούμε το μπάσκετ. Το χθεσινό φιλικό προς ενίσχυση των πληγέντων που έγινε στο Χαλκιοπούλκειο μας έδωσε δύναμη για τη συνέχεια, όχι μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά και στη ζωή. Ο κόσμος της Λαμίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και ο Ιωνικός Λαμίας στάθηκε αρωγός στη μεγάλη μας προσπάθεια. Αυτό, ωστόσο, που μας κατέπληξε είναι η παρουσία των διεθνών παικτών, του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Λευτέρη Κακιούση. Το κουρασμένο βλέμμα τους από το ταξίδι στην Ισπανία το υπερκέρασε η ανάγκη για βοήθεια στον συνάνθρωπο μας. Η θέληση τους και η συμπεριφορά τους ας αποτελέσει οδηγό για το μέλλον.

Φιλικό για τους πληγέντες

28/8/07

Ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί αποσβολωμένη το μαρτύριο που περνάνε οι πυροπαθείς συνάνθρωποι μας. Η πύρινη λαίλαπα μάς έχει κάψει την ψυχή και έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Ο πόνος είναι ανείπωτος και οι στιγμές μαρτυρικές. Ο καθένας οφείλει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για την ενίσχυση των πληγέντων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον Ιωνικό Λαμίας διοργανώνει φιλικό παιχνίδι στο Χαλκιοπούλειο, στις 17 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό θα συμμετάσχουν και διεθνείς παίκτες της Εθνικής ομάδας μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Η επιστολή του Γιάννη

27/08/07

Η περιπέτεια της υγείας του Γιάννη Μητρόπουλου ήταν αυτή που μας ταρακούνησε για τα καλά. Ήταν αυτή που μας έφερε αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας. Ο Γιάννης έδωσε τη μάχη του και όντας γεννημένος νικητής τα καταφέρνει περίφημα. Τον ευχαριστούμε που μας έδωσε το έναυσμα και αφυπνιστήκαμε. Έπειτα από απαίτηση του ιδίου και μόνο για αυτόν τον λόγο δημοσιοποιούμε την επιστολή που μας έστειλε σήμερα το πρωί ο Γιάννης: «Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πολύ σημαντική βοήθεια που μου προσφέρατε κατά τη διάρκεια της ασθένειας μου. Η συμπαράσταση σας ηθική και υλική μου έδωσαν ακόμη περισσότερη δύναμη για να ξεπεράσω το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην υγεία μου. Ο Σύνδεσμος μας απέδειξε για μια ακόμη φορά τη δύναμη του, δείχνοντας περίσσευμα καρδιάς, ψυχής και ανθρωπιάς».
Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ

Μητρόπουλος Γιάννης 

Συνάντηση με Γενικο Γραμματεα Αθλητισμου

21/8/07

Ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου μας, κ. Κωστας Αλεξανδρίδης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Δουβή. Η συνάντηση κύλησε σε πολυ καλό κλίμα και ο κ. Δουβής μας διαβεβαίωσε οτι θα βρίσκεται στο πλευρό μας σε όλα τα προβλήματα μας.

Οι νικητές της κλήρωσης του τουρνουά Ακρόπολις

19/8/07

Οι νικητές της κλήρωσης για τις προσκλήσεις του τουρνουά Ακρόπολις είναι οι: Μάντυ Ζωγράφου, Κώστας Περτρόπουλος, Κώστας Σάλιαρης, Φαίη Πιερουτσάκου, Μανώλης Αγιουτάκης. Οι νικητές κερδίζουν προσκλήσεις για 2 άτομα για το τουρνουά καθώς και αυτόγραφα των πρωταθλητών Ευρώπης.

 

Τα θέματα συζήτησης με Υφυπουργό και ΕΟΚ

8/8/07

Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό και τους ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, συναντήθηκε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι Δήμος Ντικούδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Τσαρτσαρής, Μιχάλης Κακιούζης και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου, Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και υπήρχε κοινή γραμμή πλεύσης σε αρκετά από τα έξι ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Παναγιώτης Γιαννάκης: Αλληλεγγύη, υπομονή, συνεργασία.

6/8/07

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, νυν πρόεδρος του ΣΕΠΚ και ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Παναγιώτης Γιαννάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ: «Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και ως εκ τούτου δικαιούνται να έχουν λόγο και για θέματα που αφορούν την πρόοδο του αθλήματος και ως επαγγελματίες εκείνα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας και συνέχισε:

Συνάντηση με Γιώργο Ορφανό

3/8/07

Στο Καρπενήσι μετέβη χθες το βράδυ ο Υφυπουργός Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Ο κύριος Ορφανός ταξίδεψε στο μέρος που μπαίνουν οι βάσεις της Εθνικής ομάδας, έπειτα από κάλεσμα των διεθνών παικτών. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε καλό κλίμα με κάποια από τα μέλη του Πανελλήνιου Αμειβομένων Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών. Ο Υφυπουργός εξήγγειλε πως την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα δεχθεί στο γραφείο του το προεδρείο του ΠΣΑΚ. Σε αυτή την κρίσιμη  συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος πολλά από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες Καλαθοσφαιριστές και τον ευρύτερο χώρο του μπάσκετ. 

Συνάντηση ΠΣΑΚ και ΕΟΚ

1/8/07

Με τους ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος πέντε φλέγοντα ζητήματα που αποτελούν θηλιά στον λαιμό του Έλληνα Καλαθοσφαιριστή και ζητούν άμεση επίλυση.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Έλληνες δεύτερης μοίρας»

30/7/07


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο σέντερ της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στις έως τώρα εξελίξεις, τις οποίες δεν τις θεωρεί ουσιαστικές, καθώς όπως ξεκαθαρίζει: «Δεν βλέπω να έχουν γίνει κινήσεις για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά, οι ομάδες που χρωστάνε συνεχίζουν να το κάνουν και προετοιμάζονται κανονικά για να συμμετάσχουν στο νέο Πρωτάθλημα. Προσπαθούν εν μέσω ρυθμίσεων να ξεχρεώσουν προκειμένου να πάρουν θέση για την επόμενη χρονιά. Έχω την αίσθηση πως το θέμα έχει μείνει λίγο στάσιμο, ενώ πολλά μέτωπα παραμένουν ανοικτά».

Παπαλουκάς: Κάνουμε το χρέος μας

24/7/07

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΚ, η συμμετοχή των Ελλήνων παικτών μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού όπως και η δραστηριοποίηση των διεθνών άνοιξαν το παράθυρο της ελπίδας, για την αρχή της επίλυσης των καταφανέστατων προβλημάτων του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για το προσωπικό "χρέος", τον σύνδεσμο καλαθοσφαιριστών, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του πως οι φορείς θα εισακούσουν τα αιτήματα των παικτών: "Με την παρουσία όλων των παιδιών στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, σε μια μέρα πολύ δύσκολη μέσα στο κατακαλόκαιρο, δείξαμε πως τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ μας απασχολούν όλους", δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς που πέρασε στην Ευρώπη και συνέχισε:

Κέρδισαν με την απεργία

27/08/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των απεργιακών κινητοποιήσεων των συνδικαλιστικών οργάνων της Κύπρου και της Ιταλίας. Οι συνάδελφοι μας ακολουθώντας δυναμική τακτική πέτυχαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους αρμόδιους φορείς του αθλήματος στις χώρες τους, και να ξεκινήσει η επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων τους και όχι ένας διεκπεραιωτικός διάλογος. Ο ΠΣΑΚ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Κύπριους και Ιταλούς συναδέλφους του και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν.

Καλή χρονιά με προβλήματα...

20/08/2008

Με την ευκαιρία της έναρξης της προετοιμασίας των ομάδων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά, με δύναμη,μα πάνω από όλα με υγεία σε όλα τα μέλη του. Δυστυχώς, όμως, οι αθλητές (και οι οικογένειες τους) ξεκινούν τις υποχρεώσεις του όντας και πάλι ανασφάλιστοι, καθώς η ΕΟΚ και τα σωματεία δεν μερίμνησαν ακόμη για να βρεθεί η λύση σε ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ.

Μας κάνατε περήφανους...

04/08/2008

Είναι κάποιες στιγμές που η ανατριχίλα και η χαρά σε στέλνουν στα ουράνια. Κάπου εκεί μας έστειλαν χθες βράδυ τα χρυσά παιδιά της Εθνικής Ομάδας των Εφήβων που κατέκτησαν για πρώτη φορά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στα γήπεδα του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ευχαριστεί, συγχαίρει και θαυμάζει το αύριο του ελληνικού μπάσκετ για την τεράστια επιτυχία που μας χάρισε και για τις μεγάλες υποσχέσεις που μας άφησε για το μέλλον. Μας κάνατε περήφανους και αποδείξατε πως το άθλημα μας όχι μονάχα δεν πάσχει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά κρατά το λάβαρο της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Μας ωθούν στα άκρα

24/07/2008

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 υποτίθεται πως θα έπρεπε να μιλάμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης μας με όλους τους φορείς του μπάσκετ. Μια συνάντηση για την οποία ο Υφυπουργός Πολιτισμού Αρμόδιος για Θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είχε δεσμευτεί στις 4 Ιουλίου 2008 πως θα συγκληθεί σε συνεννόηση με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αμέσως μετά τη λήξη του Προολυμπιακού τουρνουά. Αυτή φυσικά δεν έγινε ποτέ μιας και η ΕΟΚ δήλωσε αναρμόδια να τη συγκαλέσει και επιπροσθέτως μας ενημέρωσε πως η συνάντηση πρέπει να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου. Στο οποίο εμείς έχουμε στείλει επανειλημμένα επιστολές αλλά δεν τη συγκαλεί!

Αντωνιάδης: Αδιανόητο να υπάρχουν ανασφάλιστοι παίκτες

21/07/2008

Στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας με φορείς του αθλητισμού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών. Τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Κώστα Αλεξανδρίδη υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης που για ακόμη μια φορά δήλωσε την στήριξη του στην προσπάθεια μας και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, δεν έκρυψε τη θλίψη και την απορία του για το ασφαλιστικό πρόβλημα που μαστίζει την Α2 Εθνική Κατηγορία: «Η συνεργασία μας με τον ΠΣΑΚ είναι πολύ ειλικρινής και όπως πάντα εποικοδομητική», τόνισε ο κύριος Αντωνιάδης και συνέχισε:

Δίπλα μας ο ΣΕΠΚ

18/07/2008

Συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΕΠΚ και του ΠΣΑΚ. Προπονητές και παίκτες συμφώνησαν για συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό μπάσκετ και, αμφότεροι αποφάσισαν να κινηθούν παράλληλα. Το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών εκπροσώπησαν οι αντιπρόεδροι Θ. Ροδόπουλος και Γ. Καλαφατάκης, ο γενικός γραμματέας Θ. Μπολάτογλου και ο ταμίας Σ. Ηλιάδης. Από την πλευρά μας παρόντες ήταν ο πρόεδρος Λ. Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ν. Σπανός και ο γενικός διευθυντής Κ. Αλεξανδρίδης.

Καλή επιτυχία...

14/07/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στα μέλη του και μέλη της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ. Όλο το Δ. Σ. του ΠΣΑΚ στέκεται στο πλάι τους στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Πεκίνο. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως ακόμη μια χρονιά θα μας κάνουν περήφανους, ακόμη μια χρονιά θα ταξιδέψουν τους Έλληνες φιλάθλους με την πίστη και τη θέληση που θα βγάλουν πάνω στο παρκέ. Καλή επιτυχία...

Πινακες οφειλών Α1 - Α2

03/07/2008

Στo πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, κοινοποιούμε τη λίστα των οφειλών των ομάδων τις Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας έως και τις 30/6 του 2008:

 

 

OΦΕΙΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΩΣ 30/6/08

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1

 

 

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΦΕΙΛΕΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΚΑΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΑΜΙΑ

ΑΡΗΣ

ΚΑΜΙΑ

ΜΑΡΟΥΣΙ

ΚΑΜΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

ΚΑΜΙΑ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΚΑΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΜΙΑ

ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

             ΚΑΜΙΑ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΚΑΜΙΑ

ΑΕΚ

ΚΑΜΙΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000€ ΓΙΑΤΙ;

ΑΕΛ 1964

3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΟΝΟ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

ΠΑΟΚ

4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΟΝΟ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ

4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΟΝΟ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήσαμε τις θέσεις μας...

30/06/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ανακοινώνει και παράλληλα δημοσιοποιεί τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του, τις οποίες κοινοποίησε σήμερα και στις αρμόδιες αρχές (Υφυπουργό Αθλητισμού, ΓΓΑ, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ). Αυτές προέκυψαν κατόπιν μελέτης και συνεννόησης από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΚ.  Πλέον περιμένουμε από τους συγκεκριμένους φορείς τις τοποθετήσεις και τις κινήσεις τους με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ. 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α2.

 Όλες οι ομάδες να είναι ΚΑΕ και να ισχύσει το ίδιο για τις ομάδες που ανεβαίνουν από την Β’ Εθνική.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας

24/06/08

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ευχαριστεί όλα τα μέλη του για τη δίχως προηγούμενο συμμετοχή τους στις εκλογές και στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου μας. Η παρουσία και η συσπείρωση μας είναι μοναδική καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του ΠΣΑΚ συμμετείχαν 150 αθλητές. Το Δ. Σ. ξεκαθαρίζει πως θα κάνει τα πάντα για να παλέψει, να διεκδικήσει και να κερδίσει τα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών, πάντα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του μπάσκετ. Για εμάς δεν υπάρχουν τίτλοι, βαθμοί και όλα τα συναφή. Είμαστε όλοι μια γροθιά και με μια φωνή θα προχωρήσουμε μπροστά βρίσκοντας τους ιδανικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Πλέον κάθε αθλητής του μπάσκετ ξέρει πως έχει ένα αληθινό στήριγμα δίπλα του και όχι ένα τυπικό συμβούλιο που υφίσταται για τα μάτια του κόσμου.

Αρχαιρεσίες ΠΣΑΚ

17/06/2008

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Μια διαδικασία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στηρίχθηκε στην μαζική συμμετοχή των μελών μας και του οικογενειακού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις τους. Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Καλαθοσφαιριστές και εκφράστηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί για όλα εκείνα που αναζητούν άμεσα λύση από τους αρμόδιους φορείς. Μετά το πέρας των εργασιών συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΚ που αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Γενικός Γραμματέας: Νίκος Σπανός.

Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Γιαννούλης.

Β΄ Αντιπρόεδρος: Κώστας Τσαρτσαρής.

Ειδικός Γραμματέας: Παντελής Παπαιωακείμ.

Ταμίας: Κώστας Χαραλαμπίδης. 

Μέλος: Δήμος Ντικούδης.

Μέλος: Μανώλης Παπαμακάριος.

Μέλος: Παναγιώτης Ντουμάνης.

Μέλος: Γιώργος Παυλίδης.

Οι αιτίες της απόσυρσης...

12/06/2008

Πριν από τρεις μέρες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ανακοίνωσε πως ουσιαστικά αποσύρεται από τον διάλογο με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τα Σωματεία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Προς διευκρίνιση αυτής της κίνησης γνωστοποιούμε πως όλες οι ομάδες της Α2 πλην του Ιωνικού Λαμίας και της Ολυμπιάδας Πατρών ζητήσανε από τους παίκτες να χρησιμοποιούν μπλοκ παροχής υπηρεσιών και να προχωρήσουν στην αυτασφάλιση τους στο ΤΕΒΕ! Εμείς απλά ζητάμε από όλους εσάς που αγαπάτε και ασχολείστε με το μπάσκετ να σκεφτείτε αν αυτές οι πρακτικές πηγαίνουν το άθλημα μπροστά ή το βυθίζουν στα προβλήματα του οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του επίσημου προθάλαμου της Α1 Κατηγορίας.

Κανένα σημείο σύγκλισης

10/06/2008

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του Συνδέσμου μας, των ομάδων της Α2 και της Ομοσπονδίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης μεταξύ των θέσεων μας και των θέσεων που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των σωματείων. Ως εκ τούτου και ενόψει της κατάστασης που διαμορφώνεται πλέον, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των μελών μας στην επικείμενη Γενική μας Συνέλευση προκειμένου να αποφασισθούν τα επόμενα βήματα. Από εκεί και πέρα και ειδικά μετά τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη η παρουσία όλων των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών στις Γενικές Συνελεύσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες. Στις 12/6 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Θεάτρου του Δήμου Συκεών (Κομνηνών 38, 13.00). Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των εκλογών στις 17 του μήνα στην αίθουσα Τύπου του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ (11πμ).

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι

09/06/2008

Στη μεγάλη προσπάθεια κατά των ναρκωτικών όπου και στρέφεται το «Τζάμπολ Ελπίδας GATORADE», θα συμμετάσχουν πέραν των διεθνών παικτών, των επίλεκτων Α1 και της Α2 και των μελών θεραπευτικών προγραμμάτων, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βουλευτής ΝΔ), ο Λευτέρης Ζαγορίτης (βουλευτής ΝΔ), η Μιλένα Αποστολάκη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ), ο Ανδρέας Λοβέρδος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Σκουντής (ΕΡΤ), Κώστας Μπατής (ΣΚΑΙ), Αντώνης Καλκαβούρας (MEGA) και Γιώργος Συρίγος (Supersport).

Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας

8/6/2008

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τα μέλη μας σχετικώς με την έκδοση της υπ΄ αριθμού 1276/2008 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

1)  Κηρύσσει άκυρη τη διάταξη του άρθρου 7 "περίπτωση ε" του κανονισμού των σχέσεων καλαθοσφαιριστών με τα ΤΑΚ ή ΚΑΕ κατά το μέρος που προβλέπει ότι η ισχύς των συμβολαίων μπορεί να διακοπεί από τον καλαθοσφαιριστή, λόγω μη καταβολής από την ΚΑΕ ή ΤΑΚ τακτικών αποδοχών του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών.

Συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ

28/05/2008

Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ. Θέμα της συνάντησης η απαρχή ενός εποικοδομητικού διαλόγου που αφορά όλα τα ζητήματα που έχουν συνάρτηση τη σχέση των δύο πλευρών. Η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να υπάρχει πιο συχνή επαφή ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατό τα θέματα που εκκρεμούν. Το ευχάριστο είναι πως τόσο ο ΕΣΑΚΕ, όσο και ο ΠΣΑΚ είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν για το καλό του αθλήματος και για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το μπάσκετ, όπως και να εξετάσουν όλες τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Ταύτιση με την ΕΟΚ

14/05/2008

Στη συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΣΑΚ και της ΕΟΚ επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή των δύο πλευρών σε θέματα που αφορούν το καθεστώς λειτουργίας της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Τα θέματα επί των οποίων εντοπίσθηκε ταύτιση απόψεων και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην επικείμενη συνάντηση εκπροσώπων ομάδων της Α2 και της ΕΟΚ είναι τα κάτωθι:

1.
Όλοι οι αθλητές της Α2 χαρακτηρίζονται από τον αθλητικό νόμο ως αμειβόμενοι η δε σύμβαση τους ως σύμβαση εξαρτημένης εργασίας (αναγνώριση συμβολαίων μεταξύ αθλητών και σωματείου).Αναγνώριση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους (συνταξιοδοτική κάλυψη, ασφαλιστική κάλυψη κ.α.).

2.Δικαιοδοσία των ΕΕΟΔΑΚ για όλη την Α2.

3.Ελεύθερη άνευ συναινέσεως του σωματείου μετακίνηση – μεταγραφή του αθλητή μετά τη λήξη του συμβολαίου.

Πίνακας Οφειλών

Αθήνα 9/5/2008

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικώς με την οικονομική κατάσταση των σωματείων (ΚΑΕ, ΤΑΚ) της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγοράς σας παραθέτουμε των κάτωθι πίνακα: 
Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΟΜΑΔΑ
ΟΦΕΙΛΕΣ
ΑΕΚ
καμία
ΑΓΟΡ
καμία
ΚΟΛΟΣΣΟΣ
καμία
ΜΑΡΟΥΣΙ
καμία
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
καμία
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
καμία
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
καμία
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
καμία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
καμία
ΑΡΗΣ
δυόμισι μήνες
ΑΕΛ 1964
τρεις μήνες
ΟΛΥΜΠΙΑ Λ
τρεις μήνες
ΑΙΓΑΛΕΩ
τρεις μήνες
ΠΑΟΚ 
πέντε μήνες

Στην τελική ευθεία...

02/05/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει την ικανοποίηση του για το πέρας των συζητήσεων με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αναφορικά με τα θεμάτα των συναντήσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα. Ζητήματα όπως το καθεστώς της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, οι μεταγραφές των παικτών - Ελλήνων του εξωτερικού βρήκαν τις δύο πλεύρες σύμφωνες με κοινές θέσεις και απόψεις. Οι συζητήσεις κινήθηκαν με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει ΕΟΚ και ΠΣΑΚ και απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, ώστε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδιο για Θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα κάνει δεκτά τα συμφωνηθεντα των δύο φορέων. Ελπίζουμε πως η καλή συνεργασία των ανθρώπων του μπάσκετ, με φόντο την πρόοδο του αθλήματος και την επίλυση των προβλημάτων, να συνεχιστεί καθώς ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε αυτό που αγαπάμε εκεί που του αξίζει.

Τζάμπολ ελπίδας Gatorade

22/04/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει το "τζάμπολ ελπίδας   Gatorade" σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Ο γενικός διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Γεώργιο Φωτεινόπουλο και συμφώνησαν πως με αφορμή την 26η Ιουνίου που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα διοργανωθεί ένας αγώνας μπάσκετ μεταξύ των δύο φορέων. Σε αυτόν θα συμμετέχουν παίκτες από την Α1 και την Α2 Εθνική Κατηγορία και παιδιά από τα κέντρα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, ενώ θα λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Σκοπός μας είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως αθλητισμός και νεολαία είναι μια γροθιά και ότι ο δρόμος των ναρκωτικών δεν είναι μονόδρομος αλλά έχει και επιστροφή.

Συνεντευξη Τύπου για το ALL STAR GAME

09/04/2008

Το All Star Game, η γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, είναι προ των πυλών. Σε κεντρικό ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, όπου παρέστησαν όλοι εμπλεκόμενο φορείς.

Τάκης Χατζηγρηγοριάδης (Εκπρόσωπος Δ.Σ. ΕΣΑΚΕ) : Ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Λεχαινών και όλους τους καλεσμένους. Από πολλά χρόνια πριν ο ΕΣΑΚΕ έχει επιλέξει να ορίζει ως τόπο διεξαγωγής του All Star Game επαρχιακές πόλεις, όπως γίνεται και με τις κληρώσεις, για να περάσει το μήνυμα ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που πρέπει να ενδιαφέρει την περιφέρεια.. Την περιφέρεια που έχει δείξει ότι αγαπάει το μπάσκετ. Για το φετινό All Star Game η σκέψη ήρθε από πολύ νωρίς, σχεδόν με την έναρξη του πρωταθλήματος, επηρεασμένοι από τα δυσάρεστα γεγονότα που έπληξαν την περιοχή και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν ποτέ. Να τονίσω την ανταπόκριση που βρήκαμε από τους τοπικούς φορείς, τους Δήμους Αμαλιάδος και Λεχαινών, αλλά και τους χορηγούς, την εταιρία Pfizer, την Champion, αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Πελοποννήσου. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στεφθεί η εκδήλωση με απόλυτη επιτυχία.

Με φόντο τo τέλος του Απρίλη

03/04/2008

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων και του διαλόγου ανάμεσα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, πραγματοποιήθηκε το πρωί συζήτηση στα γραφεία της ΕΟΚ με αντικείμενο όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΠΣΑΚ και χρίζουν επίλυσης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι διαδικασίες πρέπει να επισπευστούν έτσι ώστε στα τέλη του Απρίλη να έχουν διαμορφωθεί οι κοινές θέσεις ΕΟΚΠΣΑΚ και  αυτό γιατί τότε θα πρέπει να κατατεθούν στον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδιο για Θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, που θα τις εξετάσει και θα δώσει λύση σε πολλά φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν εδώ και πολύ καιρό. Εξάλλου υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα και η πορεία του διαλόγου βαίνει θετικά.

Παίκτες σε κατάσταση ομηρίας

11/03/2008

Από το καλοκαίρι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών «φωνάζει» για τα δικαιώματα του καλαθοσφαιριστή. Από το καλοκαίρι ζητάμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε να έχουν ξεκινήσει οι γνωστές διεργασίες στις ομάδες που θέλουν να ξεφορτωθούν παίκτες με πρόφαση ασυμφωνίες χαρακτήρων και άλλες συναφείς δικαιολογίες. Ουσιαστικά όλα αυτά συμβαίνουν όταν μια ομάδα εξασφαλίσει ή όχι τον στόχο της και η πορεία της πλέον είναι προδιαγεγραμμένη. Παίκτες μένουν στον δρόμο από την μία μέρα στην άλλη και ακόμη περισσότεροι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Τι θα γίνει επιτέλους; Ο κόμπος φτάνει στο χτένι και ζητάμε άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όλων των αρμόδιων οργάνων.

Τη Δευτέρα το Δ.Σ.

29/02/2008


Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Τη Δευτέρα στις 21.00 το Δ.Σ. του ΠΣΑΚ θα πραγματοποιήσει συμβούλιο κατά το οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους καλαθοσφαιριστές. Επίσης θα τεθούν στο τραπέζι τα συμπεράσματα από τις τρεις διαδοχικές συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας με τους ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδια για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Σταύρο Κουτελιδάκη. Το παρών θα δώσουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Συναντήσεων συνέχεια...

22/02/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συνεχίζει τις συναντήσεις με όλους τους φορείς του μπάσκετ, στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου για το καλό του αθλήματος. Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στο τραπέζι έπεσε και πάλι το φλέγον θέμα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας που απασχολεί ιδιαιτέρα όλες τις πλευρές. Για το συγκεκριμένο ζήτημα επίκειται και άλλο ραντεβού καθώς είναι θέμα που δεν μπορεί να λυθεί από τη μία ημέρα στην άλλη. Από εκεί και πέρα τη Δευτέρα 25/2 αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ θα έχει μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Σταύρο Κουτελιδάκη.

Τιμή μας η παρουσία σας

07/02/2008

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στον Σύνδεσμο μας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν και κάποιες πολύ σημαντικές βραβεύσεις ανθρώπων του μπάσκετ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11/2/2008 στις 8μμ στο Golf της Γλυφάδας  (Τέρμα Προνόης – Γλυφάδα τηλ. 210 9680140). Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και για όλα τα μέλη του η παρουσία σας. Εξάλλου, η βραδιά θα είναι αμιγώς μπασκετική σε μια προσπάθεια να μονιάσει ακόμη περισσότερο η μεγάλη οικογένεια του μπάσκετ.

Να ανοίξει η πόρτα "εισόδου"

28/01/2008

Μια πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΟΚ ανάμεσα στους ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας και αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, την οποία αποτελούσαν οι Κώστας Τσαρτσαρής, Κώστας Αλεξανδρίδης και Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας όλων των φορέων του αθλήματος  τέθηκαν επί τάπητος τρία φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν όλες τις άμεσα θιγόμενες πλευρές. Προεξέχον θέμα είναι αυτό της επιστροφής των Ελλήνων παικτών στο εγχώριο Πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου όπως συμβαίνει με όλους τους κοινοτικούς και τους Αμερικάνους συναδέλφους τους. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί ο Έλληνας παίκτης να εργασθεί στην πατρίδα του, την ίδια ώρα που ο ξένος συμπαίκτης του (που αγωνίζεται στην ίδια ομάδα του εξωτερικού) μπορεί να το πράξει. Το ευχάριστο είναι πως και η πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας βλέπει με πολύ θετικό μάτι την επίλυση όλων των προβλημάτων και είναι διατεθειμένη και έτοιμη να συμπράξει ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ. και να ανοίξει η πόρτα της εισόδου για τους Έλληνες.

Πρόταση για τη "μάστιγα" των διαβατηρίων

15/01/2008

Μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και ενόψει της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται με την ολοένα  και αυξανόμενη απόκτηση διαβατηρίων χωρών της Ευρωπαϊκής ζώνης της ΦΙΜΠΑ από αμερικάνους αθλητές. Το Δ.Σ του ΠΣΑΚ εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για το φαινόμενο και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την εκκίνηση συζητήσεως επί του θέματος με όλους τους αρμόδιους φορείς. Θεωρώντας επί προσθέτως ότι η μόνη λειτουργική λύση που θα μπορούσε να δοθεί στην παρούσα φάση είναι να επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο ενός τέτοιου αθλητή σε κάθε ΚΑΕ, κατά αντίστοιχη εφαρμογή του σχετικού κανονισμού της ΦΙΜΠΑ για τις εθνικές ομάδες. Επίσης το Δ. Σ. τπου ΠΣΑΚ αποφάσισε και θα ζητήσει νέα συνάντηση τον Φεβρουάριο με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ.

Έκτακτο συμβούλιο στις 14/1

08/01/2008

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 9μμ στα γραφεία του Συνδέσμου. Σε αυτή θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον επαγγελματία παίκτη και όσα ακόμη έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα που έχει ξεσπάσει με την ασφάλιση των αθλητών της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Το Δ.Σ. του ΠΣΑΚ θα αποφασίσει τις μορφές αντιδράσεις αναφορικά με την διακοπή της παροχής των υπηρεσιών από την αρμόδια εταιρεία, γεγονός που έχει αφήσει ακάλυπτους από πλευράς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή.

Σε ισχύ η καταβολή του παραβόλου

28/12/2007

Σε ισχύ βρίσκεται από εδώ και στο εξής η καταβολή του παραβόλου των 200 ευρώ από κάθε νέο συμβόλαιο καλαθοσφαιριστή που θα κατατίθεται στον ΕΣΑΚΕ. Μια εξέλιξη που οριστικοποιήθηκε έπειτα και από τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη, τον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Κονδύλη, τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ Δήμο Ντικούδη και τον γενικό διευθυντή Κώστα Αλεξανδρίδη. Με αυτή την κίνηση ενισχύεται ακόμη περισσότερο η καλή συνεργασία ανάμεσα στον Σύνδεσμο μας και τον ΕΣΑΚΕ, η οποία θα συνεχιστεί και σε άλλα θέματα που αφορούν την προβολή και την ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ.

ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα

20/12/2007

Ένα χαμόγελο από καρδιάς! Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ. Το παρών έδωσαν οι αθλητές: Μανώλης Παπαμακάριος, Κώστας Βασιλειάδης, Παντελής Παπαιωακέιμ, Θόδωρος Αποσκίτης, Αλέξανδρος Πέτρουλας, Σπύρος Μαγγουνής και Χριστόφορος Χούμας, οι οποίοι μοίρασαν δώρα στα κορίτσια που φιλοξενούνται σε αυτό. Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα ξεκίνησε τις δραστηριότητες και το κοινωνικό του έργο λίγο μετά τον πόλεμο του ΄40 (1943) όπου φιλοξενούσε ορφανά παιδιά καθώς στην περιοχή του Χαϊδαρίου, όπου και στεγάζεται μέχρι και σήμερα, υπήρχε εκτελεστικό απόσπασμα. Στην κίνηση αυτή προέβησαν γυναίκες – μέλη ενός σωματείου από το Αιγάλεω. Μετέπειτα το ίδρυμα εξελίχθηκε σε όλους τους τομείς και πλέον φιλοξενεί 30 κορίτσια από ηλικίες 6 έως 22 ετών. Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπευθύνους του ιδρύματος που παρά τις πολλές αντιξοότητες και τις δυσκολίες που συναντούν, προσφέρουν στα νεαρά κορίτσια μια αξιοπρεπέστατη διαβίωση και ένα ζεστό σπίτι.

ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ στους νικητές της ζωής

10/12/2007

Οι Δήμος Ντικούδης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μίλτος Καποτάς, Μάκης Νικολαϊδης, Σπύρος Μαγκουνής, Τρέβορ Μπράιαντ και Κώστας Χαραλαμπίδης συνάντησαν τους πραγματικούς νικητές, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΣΑΚ και του ΕΣΑΚΕ, στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Φυσικά και δεν πήγαν... με άδεια χέρια, αλλά με πολλά δώρα και τη διάθεση να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα των παιδιών που αποτελούν παράδειγμα επιμονής και διαρκούς προσπάθειας, για ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία: τη ζωή.

Ενημέρωση για το ALL STAR GAME

6/12/2007

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών προς ενημέρωση του Τύπου και των φιλάθλων ξεκαθαρίζει ότι διοργανώνει μαζί με τους ιθύνοντες του ΕΣΑΚΕ το φετινό ALL STAR GAME. Ο ΠΣΑΚ θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, ώστε, κάθε χρόνο αυτό το σημαντικό ραντεβού του μπάσκετ να γίνεται καλύτερο, να γίνεται λαμπερότερο. Απλά επειδή κάποιοι μας ξεχνάνε, ενημερώνουμε για την παρουσία μας. Αυτό γιατί με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε μερίδα του Τύπου εκτενή αφιέρωμα στη διοργάνωση του ALL STAR GAME χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο ΠΣΑΚ, ο οποίος εκπροσωπεί όλους τους αμειβόμενους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Συνάντηση ΠΣΑΚ με Ιωαννίδη

19/11/2007

Μια πάρα πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής δέχθηκαν στα γραφεία τους το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Στην εξαιρετικής σημασίας συζήτηση που διήρκεσε δύο ώρες τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι: Κώστας Αλεξανδρίδης, Δήμος  Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιάννης Γιαννούλης, Νίκος Σπανός και ο νομικός σύμβουλος του συνδέσμου Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε με μεγάλη προσοχή και έσκυψε πάνω από τα αιτήματα του ΠΣΑΚ δείχνοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση τους.

Να εφαρμοστούν νόμοι και κανονισμοί

13/11/2007

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών υπενθυμίζει ότι υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί για την συμμετοχή των Σωματείων, ΤΑΚ, ΚΑΕ στα Εθνικά Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούνται, ώστε, να προασπίζονται τα δικαιώματα των αθλητών και άλλων μελών τους. Κατ΄ επέκταση, μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση και παράλληλα μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ως διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, έχει επιτρέψει την συμμετοχή σε ΤΑΚ το οποίο δεν έχει λάβει και καταθέσει, ως οφείλει από τον νόμο, πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους

19/10/2007

Καλή χρονιά σε όλους! Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εύχεται καλό ξεκίνημα και πάνω από όλα υγεία σε όλους τους καλαθοσφαιριστές και σε όσους ασχολούνται με αυτό που αγαπάμε πιο πολύ από καθετί, το μπάσκετ. Το πρώτο τζάμπολ για το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας είναι έτοιμο να δοθεί και ο ΠΣΑΚ δε ξεχνά πως πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα Καλαθοσφαιριστή παραμένουν άλυτα. Ο Σύνδεσμος δεν έχει καμία απαίτηση να λυθούν όλα μέσα σε μία μέρα, αλλά από την άλλη επισημαίνει πως με σωστή συνεργασία όλων των φορέων και με πολύ σκληρή δουλειά το αύριο θα είναι καλύτερο. Από την πλευρά μας είμαστε εδώ για όλα τα μέλη μας, είμαστε εδώ για τον καλαθοσφαιριστή και τα δικαιώματα του.

Ενημέρωση προς καλαθοσφαιριστές

2/10/07

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ενημερώνει όλους τους Έλληνες και κοινοτικούς καλαθοσφαιριστές για τα παρακάτω: "Όσοι Έλληνες και κοινοτικοί αθλητές καλαθοσφαίρισης έχουν υπέρ τους τελεσίδικες δικαστικές ή διαιτητικές αποφάσεις και έχουν θιγεί από τις ρυθμίσεις των άρθρων 46Α του νόμου 1892/90 περί ειδικής εκκαθαρίσεως και τις υπ’ αριθμού 40/4-3-2002 αποφάσεως του Υφυπουργού Πολιτισμού καλούνται όπως  επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του συνδέσμου του ΠΣΑΚ στα τηλέφωνα 210-8259616, 6945893089κιν.προκειμένου να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους".

Αλλαγή ώρας στο φιλικό της Δευτέρας

15/09/07

Στις 21.00 θα γίνει το τζάμπολ του φιλικού συμπαράστασης για τους πυροπαθείς, τη Δευτέρα στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον Ιωνικό ετοιμάζουν μια βραδιά ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ο λόγος μετάθεσης της ώρας (21.00 αντί 19.30) είναι πως το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα παιδιά της Εθνικής ομάδας, που μας έκαναν ακόμη μια φορά χθες να βγούμε στους δρόμους, αναμένεται στην Αθήνα στις 17.30. Οπότε κρίθηκε αναγκαίο αυτή η μικρή παραλλαγή στο πρόγραμμα της Δευτέρας.

Άμεση κοινοποίηση

10/10/07

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ενημερώνει όλους τους αθλητές που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και έχουν τελεσίδικες αποφάσεις της ΕΕΟΔΑΚ, που αφορούν χρέη προηγουμένων ετών, να τις κοινοποιήσουν άμεσα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ενημέρωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της χορήγησης των πιστοποιητικών συμμετοχής στους συλλόγους που μετέχουν στα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του ΠΣΑΚ 210-8259616, 210-8237142.

Τα εισιτήρια για το φιλικό - συμπαράστασης

04/09/07

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση – ψυχής που θα λάβει χώρα στις 17 του μήνα, στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας με ώρα έναρξης στις 19.30. Η σκέψη μας εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που πληγήκαν από τις φονικές πυρκαγιές και αυτές τις ημέρες ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Ο Θέος μαζί σας

29/08/07

Για το μεγάλο ταξίδι του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας αναχώρησε σήμερα το πρωί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι διεθνείς ξεκίνησαν με μοναδικό στόχο να σκορπίσουν για ακόμη μια φορά χαρά και ελπίδα σε όλους τους Έλληνες.

 

Ραγίζει η καρδιά μας

27/08/07

Πονάει η ψυχή μας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους όσους πλήττονται από τις φονικές πυρκαγιές. Το μυαλό και η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων από τον πύρινο εφιάλτη που μετέτρεψε την πανέμορφη Ελλάδα σε κόλαση.

 

Επίτευξη συμφωνίας για την ασφάλιση της Α2

21/8/07

Ο Π.Σ.Α.Κ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας για την πλήρη ιατρική ασφάλιση των παικτών της Α2. Στα πλαίσια της σημερινής μας συνάντησης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, και μετά τη συνδρομή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ορφανού, εξασφαλίσαμε την ασφάλιση όλων των καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία.

Γενικός Διευθυντής ο Αλεξανδρίδης

16/08/07

Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ανακοινώνεται η συμφωνία με το ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΚ Κώστα Αλεξανδρίδη. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ιωνικού Νικαίας αναλαμβάνει τα χρέη του γενικού διευθυντή του Συνδέσμου μας. Ο Κώστας Αλεξανδρίδης είναι άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του προεδρείου και η βοήθεια του θα είναι πολύτιμη στη δυναμική προσπάθεια για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του ΠΣΑΚ και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Έλληνας Καλαθοσφαιριστής: «Ευχαριστώ το Δ.Σ. του ΠΣΑΚ για την  εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο με την απόφαση να μου αναθέσει τη θέση του γενικού διευθυντή, του ΠΣΑΚ. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δ.Σ. να προωθήσω τα συμφέροντα των Ελλήνων παικτών. Επίσης να συμβάλλω στη μαζικοποίηση του ΠΣΑΚ και στην ενεργή συμμετοχή των μελών του για την επίλυση όλων των προβλημάτων τους», ήταν τα λόγια του Κώστα Αλεξανδρίδη, ενώ για την συμφωνία με τον νέο γενικό διευθυντή του Συνδέσμου μίλησε και ο Δήμος Ντικούδης:

Συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων.

15/8/08

Ο Π.Σ.Α.Κ θέλει να συγχαρεί την εθνική ομάδα των εφηβών για την μεγάλη πρόκρισή της στον τελικό του πανευρωπαικού πρωταθλήματος μπάσκετ.  Η εθνική ομάδα των εφήβων απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι Ελληνες παίκτες εχουν λαμπρό μέλλλον και μπόρουν να συνεχίσουν να προσφέρουν μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό για πάρα πολλά χρονια. Συγχαρητήρια. 

 

Ανακοίνωση ΠΣΑΚ

29/7/07

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ευχαριστεί τους διεθνείς παίκτες για τη συμβολική αλλά και καταλυτική κίνηση τους να ασφαλίσουν τους αθλητές της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Οι συναθλητές με αυτόν τον τρόπο απέδειξαν πως μόνο ...έρημοι δεν είμαστε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για τα δικαιώματα του Έλληνα Καλαθοσφαιριστή. Χθες, όμως, δεν κρύβουμε πως διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη την συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς τους διεθνείς παίκτες. Σε αυτή αναφέρθηκε πως η ΕΟΚ έχει καταθέσει επανειλημμένα σαφείς θέσεις και προτάσεις για το φλέγον ζήτημα της ασφάλισης και αναμένει τις αντίστοιχες του ΠΣΑΚ. Μάλιστα, δηλώνει πως έχει προτείνει να καλύψει το 1/3 του συνολικού ποσού! Αρχικά, θεωρούμε πως η κοινή γνώμη ταρακουνιέται ακούγοντας πως η Ομοσπονδία προτίθεται να καλύψει μόλις το 1/3. Δηλαδή το υπόλοιπο ποιος έπρεπε να το καλύψει;. Μήπως ήταν υποχρέωση των παιδιών της Εθνικής; Για να πάμε, ωστόσο, στο δια ταύτα ξεκαθαρίζουμε πως έχουμε γνωστοποιήσει τις θέσεις μας στην ΕΟΚ. Κατά δεύτερο στη συνάντηση που είχαμε, οι ιθύνοντες του ελληνικού μπάσκετ είχαν μιλήσει για ολική κάλυψη του ποσού της ασφάλισης των  αθλητών της Α2...

Ο ΠΣΑΚ χαιρετάει την στάση των διεθνών παικτών της Εθνικής Ανδρών.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τη στάση των διεθνών παικτών της Εθνικής Ανδρών και να τους ευχαριστήσει για την αμέριστη συμπαράσταση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τη στιγμή που καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Γ. Σ. του Π.Σ.Α.Κ. μετά από συζήτηση για τα μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα του χώρου μας δημοσιοποιεί τις θέσεις των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών.

23/7/07

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ:

Οι περισσότερες ομάδες αφού «εκκαθάρισαν» τα χρέη τους με ένα νόμο «φωτογραφία», συνεχίζουν να μην πληρώνουν και να δημιουργούν καινούργια χρέη.

Η πολιτεία μέσω των αρμοδίων φορέων (Υφυπουργός-ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ-Ε.Ε.Α.) είναι ελαστική στην εφαρμογή των νόμων και αφήνει να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Έτσι με πιέσεις και προσπάθειες φορέων, παραγόντων κλπ, η Ε.Ε.Α. δεν ελέγχει τις ομάδες κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, όπως ορίζει ο νόμος. Χορηγεί δε με μεγάλη ευκολία τα πιστοποιητικά συμμετοχής στα επαγγελματικά Πρωταθλήματα της Α1 και Α2 σε ομάδες που οφείλουν υπέρογκα ποσά.

Ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ δηλώνουν αναρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα.

Νίκος Χατζηβρέττας: «Το μπάσκετ ανεβαίνει»

17/7/07

Για την Εθνική, τον Παναθηναϊκό και τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ μίλησε ο Νίκος Χατζηβρέττας στο SuperBasket.gr, εκφράζοντας την άποψη πως το μπάσκετ ανεβαίνει, αλλά όλοι πρέπει να βοηθήσουν για να γίνει καλύτερο.
Σε λίγες μέρες ξεκινάει η προετοιμασία της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων και οι προσδοκίες όλων για το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας είναι μεγάλες. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, άπαντες θεωρούν αυτονόητο πως η Ελλάδα στοχεύει ψηλά και εν προκειμένω στην πρώτη θέση, αφού τα τελευταία δύο χρόνια απέδειξε όχι μόνο πως αξίζει να είναι μέσα στους καλύτερους, αλλά έχει τις δυνατότητες να είναι η καλύτερη.

Νίκος Ζήσης: "Θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους"

10/7/07

Μια γροθιά! Οι Έλληνες παίκτες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον υπερπάντων αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Ο ΠΣΑΚ για πρώτη φορά από τη δημιουργία του αποφάσισε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο με φόντο την ανάδειξη και τη λύση των προβλημάτων του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας έχουν θέσει εαυτούς στη διάθεση των συναδέλφων τους. Η απορία εύλογη. Μα καλά με τόσα λεφτά γιατί τέτοια κινητοποίηση, από αθλητές που ζουν μια ζωή χαρισάμενη;
Ο Νίκος Ζήσης μιλάει στο basketblog.gr και δίνει τη δική του απάντηση: "Άνετα θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση των παιδιών που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στις ομάδες τους. Εξάλλου, αρκετοί έχουμε περάσει από αυτή τη θέση. Τώρα έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε όλοι για το καλό του Έλληνα μπασκετμπολίστα".

Λάζαρος Παπαδόπουλος "Ενωμένοι θα βρούμε λύσεις"

7/7/07

Ο πύργος της Εθνικής ομάδας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι εκείνος που αποφάσισε να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Είναι αυτός που δίχως να υπολογίσει το προσωπικό του κόστος τέθηκε μπροστάρης, με ότι συνεπάγεται αυτό, για να διεκδικήσει επιτέλους αυτά που κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει μέχρι σήμερα, για τον απλό Έλληνα παίκτη.
Θα μπορούσε κάλλιστα να απολαμβάνει την άνετη διαμονή του στη Μόσχα, ενώ από φέτος σε ρόλο "βασιλιά" για την Ρεάλ να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από τη δορυφορική τηλεόραση. Δεν το κάνει όμως.
Ο "Λάζος" μίλησε στο basketblog.gr, όχι ως παίκτης, αλλά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΠΣΑΚ: "Όλοι μαζί οι παίκτες ενωμένοι θα βρούμε τις λύσεις για το μπάσκετ", ήταν τα πρώτα λόγια του και ενδεικτικά όχι μόνο για τις προθέσεις τις δικές του, αλλά όλων των Ελλήνων παικτών.

Έκτακτη γενική συνέλευση στο Caravel στις 23 Ιουλίου.

20/7/07

Ο ΠΣΑΚ καλεί όλα τα μέλη του στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Caravel τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι. 

Συνάντηση ΠΣΑΚ - ΕΟΚ

5/7/2007

Ο ΠΣΑΚ είχε συνάντηση με την ΕΟΚ όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών.

Υπήρξε διαφορά και διάσταση απόψεων όσον αφορά στα ζητήματα της δυνατότητας των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών να επιστρέφουν σε ελληνικούς συλλόγους, αν αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Συνάντηση ΠΣΑΚ-ΕΣΑΚΕ

4/7/2007

Ο σύνδεσμός μας είχε συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Διασταση απόψεων υπήρχε όσον αφορά το κυριότερο αίτημα μας το οποίο αφορούσε την εγγύηση του μίνιμουμ μπάτζετ των ...

διευκρινήσεις από τον Π.Σ.Α.Κ Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

2/7/2007

Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Π.Σ.Α.Κ κρίνει απαραίτητο να δώσει κάποιες διευκρινήσεις.

Ο Π.Σ.Α.Κ καταστεί σαφές ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου μας, Λάζαρου Παπαδόπουλου, αντικατοπτρίζουν τις απόψεις σύσσωμου του προεδρείου του συνδέσμου μας και για αυτό τον λόγο δημοσιεύτηκαν από τον αντιπρόεδρό μας.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και την Ε.Ο.Κ. από τον σύνδεσμο μας.

2/7/2007

Αντιπροσωπεία του συνδέσμου μας έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και την Ε.Ο.Κ. Στόχος των συναντήσεων με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία.