Ανακοινώσεις 2008-2009

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών σε μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλήματος και με στόχο τη συνεχή πρόοδο του διοργάνωσε συνάντηση με εκπροσώπους των παικτών. Αυτή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου μας στο ΟΑΚΑ και το παρών έδωσαν οι: Θεόδωρος Φιλιούδης, Γιώργος Δημητρόπουλος, Αλέξης Πολίτης, Βαγγέλης Παπαδόπουλος. Οι δύο πλευρές συζήτησαν πολλά θέματα που τις αφορούν και αντάλλαξαν σημαντικές απόψεις. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το άμεσο μέλλον καθώς ο ΠΣΑΚ επιθυμεί έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του μπάσκετ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών λειτουργώντας πάντα με γνώμονα το καλό του Ελληνικού μπάσκετ ανακοινώνει τη λύση της απεργίας που είχε εξαγγείλει και αφορούσε τα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Το Δ.Σ. του ΠΣΑΚ έπειτα από την ικανοποίηση των δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων του και την υπογραφή τους στην πρωινή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρου Δουβή και των νομικών της ΓΓΑ τους οποίους και ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κατέβαλλαν, πήρε τη σχετική απόφαση. Ο Σύνδεσμος απέδειξε πως ούτε είχε προαποφασίσει να πλήξει το Ελληνικό μπάσκετ, ούτε υποκινούταν από τίποτα και κανέναν πέραν της αγάπης του για το άθλημα.

Τα σοβαρά και αυτονόητα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας. Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί συνάδελφοι μας εκφράζουν δημόσια τη συμπαράσταση τους με επίσημες ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες τους και τις  ξεκάθαρες τοποθετήσεις τους. Ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Οργάνου των Καλαθοσφαιριστών και του Ιταλικού Συνδέσμου Πέπε Κάσσι και ο ομόλογος του στην Ισπανία Χοσέ Λουίς Λιορέντε μίλησαν στο σάιτ τους Συνδέσμου μας και τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και δεν έκρυψαν πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ

30/12/2008

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (29 Δεκεμβρίου και ώρα 22.00) στα γραφεία μας στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό μετείχαν εκπρόσωποι από τις ομάδες: Παναθηναϊκού (πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΚ Φραγκίσκος Αλβέρτης και Κώστας Τσαρτσαρής), Ολυμπιακού (Γιάννης Μπουρούσης), Αμαρουσίου (Κώστας Χαραλαμπίδης), Πανιώνιου (πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΚ Δήμος Ντικούδης και Γιάννης Γιαννούλης), Πανελληνίου (Μανώλης Παπαμακάριος και πρώην ταμίας του ΠΣΑΚ Γιώργος Καλαϊτζής). Επίσης συμμετείχαν οι: πρόεδρος του Συνδέσμου Λάζαρος Παπαδόπουλος, γενικός γραμματέας Νίκος Σπανός, ειδικός γραμματέας Παντελής Παπαιωακείμ και τα μέλη Γιώργος Παυλίδης και Παναγιώτης Ντουμάνης.

Γιάννης Γιαννούλης: "Δεν θέλουμε καμιά αναβολή"

29/12/2008

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών είναι πανέτοιμα και αποφασισμένα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν στις 3 Ιανουαρίου του 2009. Ο Γιάννης Γιαννούλης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ένα μήνυμα που αφορά εκείνους που θέλουν να θολώσουν το τοπίο και να μεταβιβάσουν το βάρος των ευθυνών τους, ενώ πρόλάβε αυτούς που κάνουν λόγο για αναβολή της πρώτης αγωνιστικής του νέου έτους: "Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας και επισημαίνω πως δε ζητάμε καμία αναβολή στα Πρωταθλήματα, δεν επιζητούμε κάτι τέτοιο, αντιθέτως θέλουμε να φανεί η δύναμη και η ενότητα μας και όχι να κουκουλωθεί μια κατάσταση".

Να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους

29/12/2008

Με έκπληξη διαπιστώσαμε μετά την συνάντηση μας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με έγγραφα της προς το Υφυπουργείο έχει ζητήσει να μην τεθεί σε ισχύ η κοινή συμφωνία στην οποία είχαμε καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου. Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Ιωαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Δουβής με την γραπτή τους δέσμευση για άμεση λύση του προβλήματος (με την προϋπόθεση της υπογραφή της και από το μέρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας) δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα που βασανίζει το ελληνικό μπάσκετ τόσους μήνες.

Ομόφωνη απεργία από τις 3 Γενάρη

23/12/2008

Η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την εφαρμογή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβούλιου του Συνδέσμου για γενική και επ' αόριστον απεργία, η οποία ξεκινάει στις 3 Ιανουαρίου 2009 και θα διαρκέσει μέχρι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Ιωαννιδή.  Δυστυχώς, ο κύριος Ιωαννίδης δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε επέλθει μεταξύ του Σύνδεσμου μας και της ΕΟΚ, παρά τις προ μηνών διαβεβαιώσεις του. Η δίχως προηγουμένου άρνηση του να λάβει δράση μάς θλίβει και αναγκάζει το φίλαθλο κοινό να στερηθεί τους αγώνες μπάσκετ για τα ελληνικά πρωταθλήματα της Α1 και Α2 κατηγορίας.  Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία παρά τις δικές της συναντήσεις με τον Υφυπουργό, ουδεμία πίεση δεν έχει ασκήσει για τη λύση των προβλημάτων μας.

Καλά … «Χρωστούμενα»

22/12/2008

Διανύοντας τα μέσα σχεδόν της αγωνιστικής περιόδου των Πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 Κατηγορίας διαπιστώνουμε για ακόμη φορά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές σχετικά με τις πληρωμές τους. Τονίζουμε ότι ξένοι και κοινοτικοί  αθλητές στην πλειοψηφία τους είναι εξοφλημένοι έως τώρα. Ο ΠΣΑΚ καλεί τα μέλη του να διεκδικήσουν νομικά τα χρήματα τους, σε μια διαδικασία οπού ο σύνδεσμος θα σταθεί αρωγός , ενισχύοντας τους οικονομικά.

Συνάντηση για την αντιμετώπιση της βίας

22/12/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών διοργανώνει συνάντηση-σύσκεψη μεταξύ των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Α1 για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας τα οποία παρουσιάζονται στον χώρο μας.  Δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να επαφιόμαστε συνεχώς και μόνο στην αστυνομία και στην τύχη για την αποφυγή τραυματισμών και άλλων ενδεχομένως πιο δυσάρεστων καταστάσεων μέσα στα γήπεδα του μπάσκετ.  Έτσι, και με δεδομένη πλέον τη διαρκή αδιαφορία των αρμόδιων φορέων είμαστε για ακόμα μία φορά αναγκασμένοι να προστατεύσουμε μόνοι μας το άθλημα που αγαπάμε.

Τελευταίος μας σταθμός τα Τρίκαλα

18/12/2008

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η εβδομάδα αγάπης που διοργάνωσαν από κοινού ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ σε συνεργασία με τους "ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ". Οι φορείς του μπάσκετ επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα. Εκεί πρόσφεραν δώρα και χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ειδικό κέντρο. Τον ΠΣΑΚ πέραν του Κώστα Αλεξανδρίδη εκπροσώπησαν οι: Σαβο Τζιγκάνοβιτς, Δημήτρης Μπόγδανος, Πρόδρομος Νικολαίδης, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Χαριτόπουλος (ΑΣ Τρίκαλα)

Τρύφωνας Γιούδας, Παναγιώτης Κατράνας, Αλέξανδρος Φούντας (Αίολος Τρικάλων). Από τους προπονητές παραβρέθηκαν οι: Βαγγέλης Αγγέλου, Θανάσης Γιαπλές, Βασίλης Ρεμέτης και Θόδωρος Μπολάτογλου. 

Η οικογένεια του μπάσκετ στην Παιδοογκολογική Κλινική

17/12/2008

Η Θεσσαλονίκη ήταν ο σημερινός σταθμός της εβδομάδας αγάπης που διοργανώνουν από κοινού ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ σε συνεργασία με τους "ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ". Οι φορείς του μπάσκετ μοίρασαν δώρα και χαρά στην Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Η οικογένεια των αθλητών, των προπονητών και των φιλάθλων ήταν εκεί για να δώσουν και να πάρουν δύναμη από τα παιδιά που δίνουν καθημερινά το παράδειγμα της ζωής. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν εκτός από τον Κώστα Αλεξανδρίδη οι: Κυρίτσης, Καυκής, Τσιάρας, Γαλαζούλας, Γιαννακίδης, Βασιλειάδης, Μαρμαρινός (ΠΑΟΚ), Χατζηπέτρου, Μπάρδας, Χρήστου (Ηρακλής), Κοκολιός, Σκαρλάτος (ΜΕΝΤ), Νησιώτης, Κλουτζός (Ερμής Λαγκαδά), Μασλαρινός. Τους Έλληνες προπονητές οι: Ροδόπουλος, Καλαφατάκης, Μπολάτογλου, Κωνσταντινίδης, Μουρατίδης, Μπαξεβάνης, Γαλάνης, ενώ από τους "ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ" το παρών έδωσε ο Ιπποκράτης Βλαχοπαναγιώτης. 

Στιγμές αγάπης στις Σέρρες

16/12/2008

Η εβδομάδα αγάπης που διοργανώνουν από κοινού ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ σε συνεργασία με τους "Πελαργούς" συνεχίστηκε με την πρωινή επίσκεψη στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες των Σερρών. Οι φορείς του μπάσκετ μοίρασαν δώρα και στιγμές χαράς σε μια περίοδο που άπαντες έχουν ανάγκη από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν πέραν του Κώστα Αλεξανδρίδη οι αθλητές: Κούβελας, Κέκελης, Πενταζίδης (Καβάλα), Μασλαρινός, Παπαδόπουλος, Δαλιάρης, Κιτσιούλας, Καραβασάνης (ΚΑΟΔ), Τότσιος (Ηρακλής), Τοπούζης, Μπεχλιβάνης, Ασημάκης, Γεωρσάτσας, Ιωακειμίδης, Σουτζόπουλος, Λιούτσιος, Βαϊβατόπουλος, Παμακούρας (Ίκαροι Σερρών). Τους προπονητές οι: Μπολάτογλου, Πιλαφίδης, Καμαράκης, Αθανασίου και τους "Πελαργούς" ο πρόεδρος Θάνος Μηλιούσης.

Συνεχίστηκε η εβδομάδα αγάπης στη Λάρισα

15/12/2008

Η δεύτερη επίσκεψη στο πλαίσιο της εβδομάδας αγάπης που διοργανώνουν ΕΣΑΚΕ, ΣΕΠΚ και ΠΣΑΚ σε συνεργασία με τους "ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ" πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Λάρισα. Οι φορείς του μπάσκετ επισκέφτηκαν το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Ο Αριστεύς" και μοίρασαν δώρα στα παιδιά. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι: Παντελής Παπαϊωακείμ, Μάρκος Κολώκας, Αλέξανδρος Σιγκούνας, Βασίλης Γιαννουλάκος, Μάριος Μπατής, Νίκος Σπανός, Σωτήρης Καραποστόλου, Γιάννης Λάππας, Τόριν Φράνσις, Φάνης Παπακώστας και Κώστας Αλεξανδρίδης. Από τον ΣΕΠΚ το παρών έδωσαν οι: Θοδωρής Μπολάτογλου, Γιώργος Μπαρτζώκας και Σωκράτης Ηλιάδης.

Ξεχωριστές στιγμές στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα

12/12/2008

Η εβδομάδα αγάπης ξεκίνησε και τα χαμόγελα των κοριτσιών του Χριστοδούλειου Ιδρύματος άνοιξαν την αυλαία σε μια σειρά από πολύ σημαντικές επισκέψεις. Αντιπροσωπεία των ΣΕΠΚ, ΕΣΑΚΕ, "Πελαργών" και ΠΣΑΚ βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Χαϊδάρι και μοίρασαν δώρα και ξεχωριστές στιγμές χαράς. Τους φορείς του μπάσκετ υποδέχτηκε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα η πρόεδρος Βάσω Μανούσου που τόνισε: "Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρετε επί σειρά ετών στο Ίδρυμα μας. Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη. Θέλω να πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κοριτσιών μας και εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η σχέση που έχουμε και στο μέλλον".

Σημαντική κίνηση του Πανελληνίου

11/12/2008

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τη μη υποστήριξη της ένστασης της ΚΑΕ Πανελλήνιος περί αντικανονικής συμμετοχής του αθλητή Δημοσθένη Ντικούδη στον αγώνα Πανιώνιος – Πανελλήνιος, στις 6/12/2008. Οι «Ολυμπιονίκες» έπειτα και από την παρέμβαση του ΠΣΑΚ αποφάσισαν να προβούν στη συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά το ήθος τους αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το άθλημα. Ήμασταν βέβαιοι πως οι άνθρωποι του Πανελληνίου θα επανεξετάσουν το θέμα και θα πράξουν ανάλογα. Είναι ζήτημα μεγίστης σημασίας για την πρόοδο του μπάσκετ να υπάρχει καλή συνεργασία, συνεννόηση και ταύτιση απόψεων. Ομάδες και παίκτες άλλωστε πρέπει να βαδίζουν χέρι – χέρι για να οδηγήσουν το αγαπημένο μας άθλημα ακόμη πιο ψηλά.

Έκπληξη για την ένσταση του Πανελληνίου

09/12/2008

Με έκπληξη διαπιστώσαμε  ότι η ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ κατέθεσε ένσταση αντικανονικής συμμετοχής του αθλητή ΝΤΙΚΟΥΔΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου 6/12/08 μεταξύ Πανελληνίου-Πανιωνίου.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν με αφορμή την ένσταση αυτή οτι κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ όπως προκύπτει από υπ.αριθμόν 1045 έγγραφο  της 10/11/08 του ΕΣΑΚΕ (της συναινέσεως της ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ προφανώς συμπεριλαμβανομένης ) αλλά και σύμφωνης γνώμης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , το άρθρο 60 παρ.5  του κανονισμού πρωταθλήματος 2008-09 της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών θα ερμηνεύεται κατά τρόπο ώστε να αναγνωρίζεται στους Έλληνες καλαθοσφαιριστές δικαίωμα ένταξης στις ΚΑΕ της Α1 μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου όπως ακριβώς συμβαίνει με τους αλλοδαπούς συναδέλφους μας.

 Ο Σύνδεσμός μας θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης με πολύ ενδιαφέρον.

Ελπίζουμε ότι η ΚΑΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ δεν θα υποστηρίξει την ένσταση αυτή.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΣΑΚ

Ξεκινά η εβδομάδα αγάπης

08/12/2008

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η εβδομάδα αγάπης που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον ΣΕΠΚ και τον ΕΣΑΚΕ και με την πολύτιμη βοήθεια των Πελαργών. Η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12μμ στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα Κοριτσιών, στο Χαϊδάρι. Ακολουθεί τη Δευτέρα το ταξίδι μας στη Λάρισα όπου θα επισκεφτούμε τον Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» (11πμ). Την Τρίτη θα μεταβούμε στις Σέρρες για να δούμε από κοντά τους φίλους μας στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (11πμ). Η εβδομάδα αγάπης συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη όπου την Τετάρτη 17/12 στις 11 το πρωί θα πάμε στη Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου. Οι επισκέψεις μας ολοκληρώνονται την Πέμπτη (18/12) στα Τρίκαλα (11πμ) και συγκεκριμένα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Συνάντηση Οικονομίδη - Παπαδόπουλου

04/12/2008

Με την ευκαιρία της αφίξεως στην Ελλάδα, λόγω της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Πανιώνιο, του πρόεδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Λάζαρου Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ ενημέρωσε τον κύριο Οικονομίδη για τις εξελίξεις που υπάρχουν στον Σύνδεσμο μας σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες θα προχωρήσει. Επίσης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στο θέμα που αφορά τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ντικούδης: Αξίζει ο χρόνος που διαθέτουμε στον ΠΣΑΚ

04/12/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών διεκδίκησε και κέρδισε την αυτονόητη επιστροφή των Ελλήνων παικτών στη χώρα τους, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Ο Δήμος Ντικούδης ως περσινός πρόεδρος του ΠΣΑΚ πρωτοστάτησε στο να λυθεί το δίκαιο αίτημα των καλαθοσφαιριστών, που έβλεπαν τους κοινοτικούς συναδέλφους τους να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής και αυτοί να μένουν στο ...ράφι του αδιεξόδου. Ο Θεσσαλός πάουερ φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας για την περίπτωση του και όχι μόνο...

Γενικευμένη απεργία από τις 3 Ιανουαρίου

26/11/08

Στις 3 Οκτωβρίου 2008, ο ΠΣΑΚ, σε μία κίνηση καλής θέλησης, ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει η γενική συνέλευση των μελών του ώστε να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών αφού πρώτα έλαβε ρητές διαβεβαιώσεις  - που τις θεώρησε ως ειλικρινείς- για την άμεση αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Πολιτεία και τα θεσμικά όργανα της καλαθοσφαίρισης. Δυστυχώς ούτε η  Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αλλά ούτε και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης έκαναν από τότε μέχρι σήμερα καμία επίσημη κίνηση προκειμένου να υλοποιήσουν όσα συμφωνήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν περάσει 53 ημέρες από την αναστολή της απεργίας μας και οι δύο πλευρές αρνούνται, μετά από μεταξύ τους συνεννόηση, ακόμα και να μας δεχτούν ώστε να νομοθετηθούν επιτέλους αυτά που από κοινού αποφασίσαμε.

Σημαντική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

25/11/2008

Μια πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον ΠΣΑΚ και τους αθλητές που αγωνίζονται στη Β΄ Εθνική. Σε αυτή συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της κατηγορίας και οι τρόποι της επίλυσης τους. Οι καλαθοσφαιριστές από την πλευρά τους εξέφρασαν την απόλυτη συμπαράσταση τους στον Σύνδεσμο και ξεκαθάρισαν πως θα σταθούν στο πλάι του με οποιοδήποτε τρόπο αναφορικά με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.

Γιορτή και θέαμα = ΝΤΕΡΜΠΙ

22/11/2008

Με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αισθάνεται την ανάγκη να στείλει ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης μα πάνω από όλα υγιούς αντιμετώπισης του αθλήματος. Είναι χρέος όλων να προλαμβάνουμε τα γεγονότα που αμαυρώνουν συχνά – πυκνά το μπάσκετ και να μη γινόμαστε «μετά Χριστόν προφήτες». Οι καλαθοσφαιριστές καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προσπαθούσαμε να δώσουμε στους φιλάθλους να καταλάβουν πως μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. 40 λεπτά αγωνιστικής μάχης, δε σημαίνουν έναν αρρωστημένο πόλεμο. «Το μπάσκετ μας ενώνει». Με αυτό το σύνθημα καλούμε τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να απολαύσουν το θέαμα και να χειροκροτήσουν τον τελικό νικητή.

Τάπα στη βία

21/11/2008

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό πλησιάζει και το μήνυμα των καλαθοσφαιριστών των δύο ομάδων είναι ξεκάθαρο. Με σύνθημα «Τάπα στη βία» δύο εκ των πρωταγωνιστών της κυριακάτικης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ μάχης μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Κώστας Τσαρτσαρής και Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ή Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Κώστας Τσαρτσαρής αν προτιμάτε ένωσαν τις φωνές τους βάζοντας ασπίδα στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Μια ασπίδα αγάπης, αλληλεγγύης και καθαρής σκέψης για το μπάσκετ.

Σκάνδαλο ΕΟΚ-Υφυπουργού

18/11/2008

Δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς, η ομοσπονδία και ο κύριος Ιωαννίδης, αποφάσισαν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ αντί να δώσουν λύσεις στα προβλήματα μας, να βρουν τρόπους για να κοροϊδεύουν τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές. Δεν φαίνεται να τους άγγιξε ούτε καν η συγκινητική παρέμβαση των ίδιων των παικτών της Εθνικής, τους οποίους αποφάσισαν να ξεγελάσουν. Έτσι την ώρα που εμείς ήμαστε στην αναμονή οι συγκεκριμένοι κύριοι τα λένε μεταξύ τους και μάλιστα καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι! Μετά την επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ  ΕΟΚ και ΠΣΑΚ, υπήρξε επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Ιωαννίδη ώστε να υπάρχει κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών. Εκεί ακριβώς ήταν και το σημείο «κλειδί» όπου «πάγωσε» η κατάσταση.  Ο υφυπουργός αθλητισμού δεχόταν να νομοθετήσει την συμφωνία μας με την ΕΟΚ με την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Αναίτια άρνηση και καθυστέρηση

12/11/2008

Σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2008,  ο Π.Σ.Α.Κ απέστειλε στον υφυπουργό αθλητισμού το κείμενο της κοινής συμφωνίας που επήλθε μετά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις του συνδέσμου μας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.  Δυστυχώς το κείμενο που εστάλη στον υφυπουργό έχει μόνο μία υπογραφή, αυτή του συνδέσμου μας, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συνυπογράψει την συμφωνία μας. Υπενθυμίζουμε ότι  υπάρχει γραπτή δέσμευση του υφυπουργού αθλητισμού για μετατροπή της συμφωνίας σε νόμο με μοναδικό όρο να έχει συνυπογραφεί από τις δύο πλευρές.  Η ομοσπονδία όμως, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του γενικού γραμματέα της κ. Τσαγκρώνη, αρνείται την αναγκαία υπογραφή του κειμένου και αποφασίζει να δοκιμάσει για άλλη μία φορά τα όρια των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών.

Ασφαλισμένοι από τις 4/11

6/11/2008

Ένα από τα θέματα μεγίστης σημασίας για το οποίο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών μαχότανε καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, διευθετήθηκε και τυπικά από τις 4/11/2008. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προχώρησε στην υπογραφή μονοετούς συμβολαίου με την εταιρεία "Ευρωπαϊκή Πίστη". Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αθλητές της Α2 Κατηγορίας και τα προστατευόμενα μέλη τους είναι ασφαλισμένοι ιατροφαρμακευτικά από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ το ασφαλιστήριο. Είναι πολύ σημαντικό πως για πρώτη φορά το πακέτο – ασφάλισης περιλαμβάνει και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των αθλητών. Γεγονός που αποδεικνύει πως από εδώ και στο εξής γίνονται βήματα προόδου προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των καλαθοσφαιριστών.

Τέρμα στους ...πολίτες Β΄Κατηγορίας

4/11/2008

Μια ημέρα εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ήταν η χθεσινή. Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και συναντήθηκε με τους παίκτες της Β΄ Εθνικής (που αγωνίζονται στη Βόρεια Ελλάδα), τους οποίους και καλωσόρισε στην οικογένεια του Συνδέσμου. Από χθες ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για όλους εμάς καθώς για πρώτη φορά καλαθοσφαιριστές της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνονται μέλη του ΠΣΑΚ. Πλέον, τα πάντα αλλάζουν και η Β΄ Εθνική περνά σε άλλο επίπεδο. Οι αθλητές της θα έχουν φωνή, πυγμή και νομική κάλυψη στη δύσκολη πορεία τους, ενώ κανείς δεν θα δρα με τόση ευκολία ανεξέλεγκτα.

Δίπλα τους ηθικά και υλικά

23/10/2008

Στην πόλη της Καβάλας βρίσκεται από χθες ο Κώστας Αλεξανδρίδης. Ο γενικός διευθυντής του ΠΣΑΚ συναντήθηκε με τους αθλητές της τοπικής ομάδας και συζήτησε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με το επαγγελματικό τους μέλλον. Στους παίκτες μεταφέρθηκε η θέση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, το οποίο αποφάσισε να τους στηρίξει τόσο ηθικά όσο και υλικά, αν αυτό χρειασθεί. Από τη μεριά τους οι καλαθοσφαιριστές της Καβάλας εξέφρασαν ακόμη μια φορά την ικανοποίηση τους για την στήριξη του ΠΣΑΚ. Παράλληλα, όμως, δεν έκρυψαν τη μεγάλη αγωνία τους για το που θα καταλήξει το σίριαλ της συμμετοχής της ομάδας τους στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Είμαστε μια οικογένεια

18/10/2008

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον ΠΣΑΚ έστειλαν οι αθλητές της Καβάλας. Ο Σύνδεσμος μας δεν έκανε κάτι παραπάνω από την αυτονόητη υποχρέωση του απέναντι στους συναδέλφους που δυστυχώς πληρώνουν τα λάθη των φορέων του αθλήματος. Αναλυτικά η επιστολή:"Εκ μέρους των παικτών της ΚΑΕ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΠΣΑΚ για την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και την ηθική του στήριξη. Για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι ο ΠΣΑΚ είναι μια οικογένεια που αγκαλιάζει όλα τα μέλη του και αγωνίζεται για τα δικαιώματα τους".

Να αποζημιώσετε τους παίκτες

16/10/2008

Εσείς κύριοι που νομιμοποιήσατε την συγχώνευση της Καβάλας - Πανοράματος, εσείς που τη βάλατε στις κληρώσεις και τα συμβούλια, εσείς που κλείσατε τα αυτιά σε όσα φωνάζαμε καλείστε να δώσετε άμεση λύση και να αποζημιώσετε τους παίκτες της Καβάλας στην περίπτωση που τα συμβόλαια τους δεν ισχύσουν. Προφανώς όλοι θα κοιτάξουν να …πετάξουν το ανάθεμα από την πλάτη τους και να μετατοπίσουν άλλου το βάρος. Όχι, λοιπόν, γιατί θα μας βρείτε μπροστά σας. Πως θα ζήσουν οι αθλητές, πως θα συνεχίσουν τη ζωή τους; Πως διανοείστε να παίζετε με το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους εξυπηρετώντας μια ζωή ανούσιες και …διπλωματικές σκοπιμότητες.

Δυστυχώς τα βρήκατε μπροστά σας

15/10/2008

Ο ΠΣΑΚ προτού ολοκληρωθεί η περσινή αγωνιστική περίοδος φώναζε και πρότεινε στους αρμόδιους φορείς την αλλαγή του καθεστώτος των πιστοποιητικών συμμετοχής στην Α1 και έκδοσή τους μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο Σύνδεσμος μας θεωρούσε επιβεβλημένο να χορηγούνται μόνο στις ομάδες οι οποίες έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους και μπορούν να εγγυηθούν τα μπάτζετ τους. Απορούμε αν κάποιοι επιτέλους θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ή θα συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες και πολιτικές.  Ο υφυπουργός αθλητισμού, ο οποίος μπροστά στις κάμερες δεσμεύεται και υπόσχεται, είναι... εξαφανισμένος σαν να μην τον αφορούν τα προβλήματα που δημιουργούν οι νόμοι του κράτους το οποίο υπηρετεί.

Ξεχάσαμε τα παιδιά του Πανοράματος

14/10/2008

Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε και φαίνεται πως οι μνήμες ασθενούν. Την ώρα που όλοι ασχολούνται για τα ποια θα είναι η 14η ομάδα που θα συμπληρώσει το Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας και παρακολουθούν τα περίεργα παιχνίδια των παραγόντων ξεχνάμε κάτι βασικό. Οι αθλητές και οι προπονητές του Πανοράματος που έχυσαν αληθινό ιδρώτα πάνω στο παρκέ και κατάφεραν επάξια να κερδίσουν την άνοδο από την Α2 Εθνική Κατηγορία στην Α1, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου ένα χρόνο. Θεωρούμε αδιανόητο να ξεκινούν να χτίζονται ομάδες όταν δεν έχουν εξοφληθεί τα παλιά τους χρέη, Καλούμε τους κ.κ. Σαξωνή, Πατρίκιο και Παπακωνσταντίνου να προχωρήσουν στην άμεση εξόφληση των παικτών και των προπονητών της πρώην ομάδας του Πανοράματος.

Γεύμα 40 μελών στη Θεσσαλονίκη

11/10/2008

Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους παίκτες που αγωνίζονται στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκριμένα περίπου 40 μέλη μας γευμάτισαν με τους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις διαδικασίες για την επίλυση των βασικών μας αιτημάτων και την αναστολή της απεργίας. Άπαντες δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με όποιον τρόπο κριθεί να γίνει  αυτό στο μέλλον.

Βασιλόπουλος: «Φυσικά και γνωρίζαμε την επιστολή»

10/10/2008

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών μίλησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει ως προς την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού μπάσκετ, στα θετικά και τα αρνητικά τους, ενώ σχολίασε και τα όσα ακούγονται για την επιστολή των διεθνών παικτών. Για την οποία ειπώθηκαν πολλά και ποικίλα σχόλια αναφορικά με τον αν οι αθλητές γνώριζαν το περιεχόμενο της: "Φυσικά και γνωρίζαμε τι έγραφε η επιστολή. Είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθεί κάτι τέτοιο χωρίς να το ξέρουμε", τόνισε ο Βασιλόπουλος για να συνεχίσει:

Απολαμβάνουμε αυτά που δικαιούμαστε

08/10/2008

Έπειτα από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών καθώς οι συνάδελφοι μας αποκτούν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις παροχές που προσφέρονται στους εργαζομένους από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Με το 1063/27-8-08 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, όλοι οι επαγγελματίες και αμειβόμενοι καλαθοσφαιριστές αναγνωρίζεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους στην ασφάλιση των προαναφερθέντων Οργανισμών και συνεπώς ενεργοποιείται πλέον η διαδικασία με την οποία οι συνάδελφοι μπορούν να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται.

Στο πλευρό των διεθνών οι "Πελαργοί"

07/10/2008

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν τους διεθνείς παίκτες για την προσπάθεια τους να επιλυθούν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ και παράλληλα χαιρετίζουν τη σύγκλιση μεταξύ ΕΟΚ και ΠΣΑΚ εξέδωσε ο σύνδεσμος φίλων επίσημης αγαπημένης "ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ": "Παρακολουθώντας στενά τις σοβαρές εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης τις τελευταίες ημέρες, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι.Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη διαφαινόμενη σύγκλιση μεταξύ ΕΟΚ και ΠΣΑΚ και τη θεωρούμε -μαζί με τον ειλικρινή διάλογο- ως το μοναδικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αθλητών.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των διεθνών παικτών μας, όπως εκφράστηκε αρχικά με την κινητοποίησή τους πριν το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πρόσφατα με την επιστολή τους για τα αιτήματα των παικτών της Α2 κατηγορίας, δικαιώνεται περίτρανα με τις τελευταίες εξελίξεις. Ας μη γελιόμαστε, χωρίς τη συμμετοχή των πρωτοκλασάτων παικτών ποτέ δε θα έβρισκαν δικαίωση οι "φτωχότεροι" συνάδελφοί τους".

Είμαστε μια γροθιά

04/10/2008

Εμείς οι παίκτες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε για μια πράξη που πραγματικά μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε τον μεγάλο μας αγώνα. Είναι στιγμές που κατά το παρελθόν είχαμε νιώσει μόνοι και αβοήθητοι, βλέποντας στο βάθος του τούνελ ένα αδιέξοδο. Πλέον, αυτό δεν ισχύει καθώς εδώ και πολύ καιρό όλοι οι καλαθοσφαιριστές έχουμε ενωθεί για αυτό που αγαπάμε. Η κίνηση συμπαράστασης των μελών της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ των Ανδρών μας συγκλόνισε και μας συγκίνησε. Αυτά τα παιδιά απέδειξαν ακόμη μια φορά πως ξέρουν να κοιτάζουν πίσω τους, από εκεί που πέρασαν και εκείνοι, ξέρουν και έχουν τον τρόπο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να βοηθήσουν τους συναθλητές τους. Είμαστε περήφανοι που τους έχουμε κοντά μας και παράλληλα ευελπιστούμε πως η λύση στα μεγάλα προβλήματα μας είναι πιο κοντά από ποτέ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΕΠΚ

03/10/2008

Ο Σύνδεσμος μας εκ μέρους όλων των μελών του και ιδιαίτερα των διεθνών αθλητών νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Σ.Ε.Π.Κ. για την στήριξη στον αγώνα μας και την αμέριστη συμπαράσταση στους διεθνείς παίκτες. Οι Έλληνες προπονητές και ειδικότερα ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέδειξαν πως ανεξαρτήτως κόστους βρίσκονται δίπλα στους καλαθοσφαιριστές και σηκώνουν ασπίδα προστασίας στα δίκαια αιτήματα τους. Είναι ξεκάθαρο πως αυτή ακριβώς τη σχέση παίκτη-προπονητή που αποτελεί το μυστικό των ελληνικών επιτυχιών εντός αγωνιστικών χώρων οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού με γνώμονα πάντα την πρόοδο του αγαπημένου μας αθλήματος. Σας ευχαριστούμε.

Αναστέλλουμε την απεργία

03/10/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών λειτουργώντας με καλή πίστη και αίσθημα ευθύνης γνωστοποίησε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει. Μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και την καταρχήν αποδοχή των αιτημάτων μας αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Η απεργία αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την οριστική και θεσμοθετημένη επίλυση των εν λόγω θεμάτων στο πλαίσιο της κοινής μας συμφωνίας.

Εμείς είμαστε το μπάσκετ

28/09/2008

Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με ανακοίνωση που απέστειλαν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών αναφέρουν τα εξής:

Εμείς οι παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ είχαμε δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα που κάνουν οι συνάδελφοι μας στον ΠΣΑΚ. Παράλληλα ζητήσαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν τις ανάλογες προσπάθειες προκειμένου να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό μπάσκετ. Τόσο καιρό περιμέναμε  από αυτούς και ιδιαίτερα από την Ομοσπονδία να δώσει λύσεις στα προβλήματα μας. Αντί ωστόσο να προωθηθούν λύσεις δυστυχώς έγινε μια απάνθρωπη επίθεση στους συμπαίκτες μας της Α2 Κατηγορίας.

Καταγγέλουμε την Ελληνική Ομοσπονδία

28/09/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καταγγέλλει στον Υπουργό Πολιτισμού, στον Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, στη Fiba World, στη Fiba Europe, και κυρίως στην κοινή γνώμη την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τις πρακτικές πίεσης και εκβιασμών που έχει επιφέρει με τις κινήσεις της προς τους αθλητές μας. Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παραβίασε την στάση ουδετερότητας και αντικειμενικότητας που οφείλει ως Ομοσπονδία να έχει, προχωρώντας στην αδιανόητη κίνηση να παραθέσει κοινή συνέντευξη τύπου με τα σωματεία της Α2 φερόμενη εναντίον των αθλητών. Περιμέναμε από μία Εθνική Ομοσπονδία να είναι ασπίδα των αθλητών, να αποτελεί εγγύηση για τα δικαιώματα τους,  να εκπροσωπεί και να βοηθά τους αθλητές που της έχουν προσδώσει διεθνές κύρος με τις επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων όλων των ηλικιών, ή έστω αν μη τι άλλο να κρατάει ουδέτερη στάση προσπαθώντας να αμβλύνει τα προβλήματα. Να προσπαθεί να δίνει λύσεις ώστε να μην δέχονται οι αθλητές μας εκβιασμούς και πιέσεις από τους εργοδότες/σωματεία τους.

Απάντηση σε όσους αποπροσανατολίζουν...

24/09/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών βλέποντας τη μεγάλη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αναφορικά με τους λόγους που τον ώθησαν στον δρόμο της απεργίας ανακοινώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι:

1)     Η απεργία που έχουμε εξαγγείλει αφορά μόνο τα πέντε ζητήματα τα οποία ο σύνδεσμός μας έχει ανακοινώσει στο δελτίο τύπου της απεργίας (ασφάλιση, αναγνώριση επαγγέλματος, μεταγραφές Ελλήνων, εγγυητικές, ημερομηνία συμμετοχής στα πρωταθλήματα). Απόδειξη τούτου αποτελεί και η επιστολή που έχει σταλθεί στα σωματεία και στην ομοσπονδία για την κήρυξη της απεργίας και βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Μέχρι την επίλυση ΟΛΩΝ των αιτημάτων

19/09/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών τονίζει ότι: "Εμείς είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας. Δεν ζητάμε τίποτε παράλογο, δεν ζητάμε κάτι που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας μας. Έχουμε διατυπώσει τα αιτήματα μας με ξεκάθαρο τρόπο, αιτήματα που είναι όλα εξίσου σημαντικά και κυρίαρχα και αποτελούν πλευρές του ίδιου προβλήματος. Η αναβολή του Κυπέλλου Ελλάδας ελπίζουμε πως έγινε από την ΕΟΚ προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για την ουσιαστική επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων. Χρόνος που χάθηκε μέχρι τώρα, λόγω του ότι οι αρμόδιοι φορείς παρέμειναν απαθείς και αδράνησαν στις όποιες προσπάθειες έγιναν μέχρι σήμερα. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική επίλυση ΟΛΩΝ των αιτημάτων μας".

Παρέμβαση ΓΣΕΕ υπέρ ΠΣΑΚ

18/09/2009

Μια πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα μεταξύ αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του Αν. Γενικός Γραμματέας Μανώλη Κοντοπάνου. Οι δύο άντρες εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον αγώνα του ΠΣΑΚ και ενημέρωσαν πως θα παρέμβουν υπέρ του Συνδέσμου στην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά, για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας. Επίσης θα υπάρξει μια πολύ σημαντική συνεργασία αναφορικά στον καταρτισμό της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Από εδώ και στο εξής ΓΣΕΕ και ΠΣΑΚ θα έχουν διαρκή επικοινωνία με στόχο να επιλυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα εργασιακά προβλήματα των Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών.

Η κωμωδία συνεχίζεται...

17/09/2008

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συνεχίζονται κανονικά, παράλληλα με την κωμωδία που πλήττει το ελληνικό μπάσκετ. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του ΠΣΑΚ με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Δυστυχώς από αυτήν δεν βγήκε τίποτε ουσιώδες καθώς ακόμη μια φορά επιστρέψαμε στις αρχικές συζητήσεις, ενώ σε καμία περίπτωση η ΕΟΚ δεν κατέθεσε εγγράφως τις θέσεις της. Λόγια έχουμε ακούσει πολλά, πλέον περιμένουμε μόνο πράξεις από τους ιθύνοντες. Από εδώ και στο εξής συνεχίζουμε κανονικά και ανακοινώνουμε πως μία εβδομάδα προτού την έναρξη των Πρωταθλημάτων θα λάβει χώρα Γενική Συνέλευση, κατά την οποία θα αποφασιστεί η τύχη της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, όπως και η στάση των διεθνών παικτών της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Μας οδήγησαν στην απεργία

10/09/2008

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξάντλησε όλα τα μέσα διαλόγου που είχε στα χέρια του προκειμένου να λυθούν τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το μπάσκετ.  Δυστυχώς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης και κατά συνέπεια η πολιτεία αρνούνται να αλλάξουν τις πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας μας. Επίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δείχνει ότι αδιαφορεί πλήρως  για την επίλυση των προβλημάτων μας, και αναλώνεται μόνο σε ανούσιες συζητήσεις, ώστε να μην προβεί σε αλλαγές οι οποίες μπορεί να δυσαρεστήσουν κάποια από τα σωματεία της. Συνεπώς, εμείς οι αθλητές, αφού εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, και μετά από την απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απεργήσουμε, αρχής γενομένης από το Κύπελλο Ελλάδας, μέχρι να δοθεί ΜΟΝΙΜΗ και ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ λύση στα προβλήματα μας.

Τραγικές συνθήκες, αναξιοπρεπείς διαδικασίες

02/09/2008

Δυστυχώς η νέα αγωνιστική χρονιά για τις ομάδες της Α2 ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, κάτι που έχουμε επισημάνει πολλάκις αλλά ουδείς ασχολείται σοβαρά με την επίλυση τους. Αθλητές – μέλη του ΠΣΑΚ δοκιμάζονται σε τραγικές συνθήκες και περνούν μέσα από πολύ άσχημες και αναξιοπρεπείς διαδικασίες. Είμαστε δίπλα τους και θα πολεμήσουμε για τα δικαιώματα τους με κάθε μας ικμάδα της δύναμης μας. Ο Γιώργος Μασλαρινός είναι ένας αθλητής που αποτελεί παράδειγμα για τους νέους συναθλητές του, ένας επαγγελματίας που καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του μοχθεί με ήθος και αξιοπρέπεια για αυτό που αγαπά και υπηρετεί, το μπάσκετ.