2009-01-23

Με το ζόρι εκδιωγμένοι, με το ζόρι μετανάστες

23/1/2009

Συνεχίζουμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε κρούσματα καλαθοσφαιριστών που διώχνονται από τις ομάδες τους παράνομα και καταχρηστικά. Καλαθοσφαιριστών που αναγκάζονται να φύγουν από τους συλλόγους τους με κοινή λύση και να ξενιτευτούν στο εξωτερικό ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός που παραμένουν εγκλωβισμένοι, απλήρωτοι στις ομάδες τους καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν σε ομάδες του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να επαναφέρουμε το θέμα του δικαιώματος μεταγραφής των παικτών που ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα (έστω και με περιορισμούς) . Δυστυχώς  με έκπληξή διαπιστώνουμε την αντίθεση του ΕΣΑΚΕ επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτο». Θα περιμέναμε ο ΕΣΑΚΕ να είναι ο πρώτος σύμμαχός μας στην προσπάθεια να κρατάμε τους Έλληνες παίκτες στην Ελλάδα, και στη προσπάθεια αναβάθμισης του πρωταθλήματος μας που είναι πλέον το τελευταίο τις Ευρώπης στο οποίο δεν επιτρέπονται οι μεταγραφές μεταξύ ομάδων μεσούσης της  χρονιάς.
Υπενθυμίζουμε ότι αλλοίωση του πρωταθλήματος δεν προέρχεται όταν ένας αθλητής αλλάζει σύλλογο τον Γενάρη, λόγω υπαιτιότητας ή λόγο συναίνεσης της ομάδας του. Αλλοίωση προέρχεται όταν αγωνίζονται ομάδες που έχουν τους παίκτες τους απλήρωτους εναντίον εκείνων “ματώνουν” οικονομικά για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.