2018-05-18

Η συνέντευξη τύπου για τα 3ΟΝ3

Με την καθιερωμένη πλέον συνέντευξη τύπου, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, ξεκίνησαν ουσιαστικά τα εφετινα 3ΟΝ3 "Τάπα στη βία και το ρατσισμό".

 

Μάλιστα, πριν την έναρξη των ομιλιών, ο Γιώργος Βασιλειαδης συναντήθηκε με το προεδρείο του ΠΣΑΚ, συγκεκριμένα με τους Μανώλη Παπαμακάριο (πρόεδρος), Δημήτρη Μαυροειδή (αντιπρόεδρος), Βασίλη Ξανθοπουλο (Γενικός Γραμματέας), Κώστα Αλεξανδριδη (Γενικός Διευθυντής) και συζήτησαν διαφορά θέματα που αφορούν τον Συνδεσμο και γενικότερα το μπασκετ.

 

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν: 

 

Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Αθλητισμού): «Το μπάσκετ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκεται όχι μόνο στην πρωτοπορία του αθλητικού κινήματος, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Οι κοινωνικές ευαισθησίες των παικτών και των παραγόντων του μπάσκετ είναι δεδομένες, αποδεικνύονται με κάθε τους δράση. Το τουρνουά που έχει γίνει θεσμός έρχεται να καταδείξει το στενό δέσιμο του αθλήματος με την ελληνική κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλα συγχαρητήρια πέρα από την Ομοσπονδία και στον ΠΣΑΚ και στους παίκτες που μέσα στον λιγοστό χρόνο των διακοπών τους έχουν αποφασίσει να μοιραστούν με τους Έλληνες πολίτες τον πολύτιμο χρόνο και την εμπειρία τους.

Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε στο μέτρο του δυνατού δίπλα σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που δίνουν πολλά μηνύματα όχι μόνο αθλητικά, αλλά και κοινωνικά. Έτσι, λοιπόν, χαιρετίζω και την φετινή διοργάνωση, που όπως κάθε χρόνο θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

 

Αριστείδης Γολέμης (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης): «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι μαζί σας. Τα τουρνουά 3on3 «Τάπα στην βία και στον ρατσισμό» δίνουν κίνητρο στα παιδιά και τους μεγαλύτερους νέους να ασχοληθούν με το μπάσκετ, ενώ είναι πολύ σπουδαία και η φιλανθρωπική προσφορά. Τα μηνύματα που δίνουν στην ελληνική κοινωνία τα τουρνουά είναι πολύ σημαντικά.

Εμείς ως Ομοσπονδία στηρίζουμε τον κύριο υπουργό και εκείνος με την σειρά του στηρίζει τον αθλητισμό.

Η ΕΟΚ βρίσκεται δίπλα στον ΠΣΑΚ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει η καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Ο κόσμος μετέχει μαζικά στα τουρνουά «3on3» και είναι πολύ σημαντικό και για τους Δήμους να φιλοξενούν τέτοιες εκδηλώσεις.

Το μπάσκετ δίνει μεγάλη χαρά στους Έλληνες. Εμείς ως Ομοσπονδία προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παρά τις δυσκολίες της εποχής. Είμαστε δίπλα στους παίκτες και εύχομαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση των φετινών τουρνουά».

 

Μάνος Παπαμακάριος (πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ με όλους τους φορείς του μπάσκετ. Το αίσθημα της ενότητας που δημιουργείται γύρω από τα τουρνουά 3on3 «Τάπα στην βία και στον ρατσισμό» σημαίνει για μας πολλά πράγματα. Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλειάδη για την φιλοξενία της σημερινής συνέντευξης Τύπου και την βοήθεια που μας προσφέρει.

Η συμβολή της Ομοσπονδίας, του ΕΣΑΚΕ και των Δήμων είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία των τουρνουά. Θα ήταν αδύνατο να διοργανώσουμε τα τουρνουά χωρίς την βοήθεια των Δήμων των έξι πόλεων.

Ευχαριστούμε όλους για την δυνατότητα που μας δίνουν να επιστρέψουμε την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει οι επαγγελματικές καλαθοσφαιριστές στην κοινωνία και στα νέα παιδιά.

Θεωρούμε ότι οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες είναι συνοδοιπόροι με τις συμπεριφόρες μας στην προσπάθεια να μειώσουμε τα κρούσματα της βίας. Θα γίνουν έξι τριήμερα γεμάτα μπάσκετ και καλούμε τους δημάρχους και τον κ. Βασιλειάδη να φτιάξουν ομάδες ώστε να παίξουν και εκείνοι στα τουρνουά!

Έχουμε τρομερή διάθεση για να στεφθούν τα φετινά τουρνουά από απόλυτη επιτυχία».

 

Δημήτρης Μαυροειδής (Α’ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τον ΠΣΑΚ για την προώθηση του μπάσκετ μέσω των τουρνουά 3on3 «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό». Προσπαθούμε να πολεμήσουμε την βία και να φέρουμε το μπάσκετ κοντά στα νέα παιδιά.

Ο αθλητισμός είναι λύση για σχεδόν όλα τα προβλήματα. Είναι σημαντικό ότι εκτός από τους παίκτες όλοι οι φορείς του μπάσκετ στηρίζουν τα τουρνουά. Η συμμετοχή στα τουρνουά του ΠΣΑΚ είναι μια φοβερή εμπειρία και σας περιμένουμε όλους στις φετινές διοργανώσεις».

 

Βασίλης Ξανθόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΠΣΑΚ): «Έχω προσωπική εμπειρία από την διοργάνωση των τουρνουά από το 2010 που ξεκίνησαν. Μπορεί να χάνουμε τις διακοπές μας, αλλά πραγματικά περνάμε πολύ όμορφα με τα παιδιά. Είναι τρομερή εμπειρία η συμμετοχή στα τουρνουά και καλούμε όλους να την ζήσουν».

 

Γιώργος Μαρκόπουλος (δήμαρχος Γαλατσίου): «Είναι τιμή και χαρά για μας που φιλοξενούμε τουρνουά 3on3 «Τάπα στην βία και στον ρατσισμό». Η διοργάνωση θα γίνει σε μια εγκατάσταση που για τρία χρόνια ήταν κλειστή και κατεστραμμένη και είναι η πρώτη ολυμπιακή εγκατάσταση που παραχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα αθλούνται στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου 1.000 άτομα. Η συμβολή του κ. Βασιλειάδη ήταν πολύ σημαντική για την παραχώρηση της εγκατάστασης στον Δήμο μας».

 

Σελέκος Μιχάλης (δήμαρχος Χαϊδαρίου): «Τα τουρνουά είναι ένα πραγματικό πανηγύρι του αθλητισμού με την συμμετοχή χιλιάδων νέων και μεγαλύτερων. Από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα γίνει τουρνούα 3on3 «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό» στο Χαϊδάρι, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Θέλουμε το σύνθημα «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό» να κυριαρχήσει.

Τα παιδιά που θα αγωνιστούν να νιώσουν τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης. Ο αθλητισμός ενώνει. Στην περιοχή μας, στον Σκαραμαγκά, ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και θα επιδιώξουμε να πάρουν μέρος στο τουρνουά ομάδες προσφύγων.

Ως Δήμος θέλουμε να οδηγήσουμε τους νέους στον αθλητισμό, ενώ θα ενισχύσουμε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα, που έχει σημαντική κοινωνική προσφορά. Καλή επιτυχία στα φετινά τουρνουά».

 

Γιώργος Δασκαλάκης (πρόεδρος ΔΕΦ Αχαρνών): «Να ευχαριστήσουμε τους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν στα φετινά τουρνούα. Πέρυσι είχαμε ένα τραγικό συμβάν στο Δήμο μας και αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την διοργάνωση του τουρνουά, αλλά φέτος είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε ένα πανηγύρι του αθλητισμού, ένα όμορφο γεγονός.

Ο αθλητισμός μόνο θετικά μπορεί να δώσει στην κοινωνία και γι’ αυτό είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που περιέχει τα μηνύματα του αθλητισμού: Την ευγενή άμιλλα, τον υγιή ανταγωνισμό, την χαρά της νίκης και την αξιοπρέπεια της ήττας. Όλες αυτές τις στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός είναι καλό να τις βιώνουν τα παιδιά».

 

Βασίλης Αγριμάκης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας): «Αν και δεν έχω εμπειρία από τον αθλητισμό, αισθάνομαι πολύ καλά που βρίσκομαι εδώ. Τα τουρνουά που έγιναν στο παρελθόν στην Ελευσίνα, αποτελούν παρακαταθήκη και το ενδιαφέρον για την φετινή διοργάνωση είναι πολύ μεγάλο.

Για μας η διοργάνωση του τουρνουά στην Ελευσίνα είναι ευχή, γιατί θέλουμε εν όψει της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στον Δήμο μας το 2021, να δημιουργήσουμε συνθήκες κοινωνικοποίησης.

Το τουρνουά φέτος θα γίνει στην Μαγούλα, γιατί ο δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά και η περιφέρεια. Το μπάσκετ ως άθλημα έχει ποιοτική παρουσία την χώρα μας, δεν είναι σαν τα άλλα αθλήματα.

Τα μηνύματα εναντίον της Βίας και του Ρατσισμού είναι πάντα επίκαιρα και πρέπει αυτά τα φαινόμενα να τα κόψουμε... μαχαίρι».

 

Κώστας Κότσης (μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΚΑ): «Η ΕΣΚΑ έχει 190 σωματεία στην δύναμη της και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τα τουρνουά και τον ΠΣΑΚ. Θα διαδώσουμε, επίσης, τα κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει η διοργάνωση των τουρνουά 3on3 «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό»».

 

Κυριάκος Τσίχλας (μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΚΑΝΑ): «Εμείς ως ΕΣΚΑΝΑ διοργανώνουμε ασταμάτητα 3on3. Ο Πειραιάς έχει μόνο ένα κλειστό γυμναστήριο και αναγκαστικά κάνουμε εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους. Εύχομαι καλή επιτυχία στην διοργάνωση των τουρνουά 3on3 «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό»».

 

Σουπριά Μοντάλ (εκπρόσωπος ΜΚΟ Αίτημα): «Η ΜΚΟ Αίτημα υποστηρίζει τους πρόσφυγες και τους Ρομά και προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ρατσισμό. Θα διευκολύνουμε την συμμετοχή προσφύγων στα τουρνουά 3on3 «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό». Η συνύπαρξη που επιτυγχάνεται στα αθλητικά γεγονότα είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση των τουρνουά».

 

Δημήτρης Πετριλής (Κλινικός Ψυχολόγος επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Εφήβων – Νέων «Ατραπός» του ΟΚΑΝΑ): «Η Μονάδα Εφήβων – Νέων «Ατραπός» του ΟΚΑΝΑ συμμετέχει τα τελευταία τρία χρόνια στα τουρνουά 3on3 «Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό». Η Μονάδα μας ασχολείται με περιστασιακούς ή συστηματικούς χρήστες ναρκωτικών ηλικίας από 12 έως 24 ετών. Κάθε αθλητική δραστηριότητα συμβάλει αποτρεπτικά στην χρήση ναρκωτικών. Καλλιεργεί, επίσης, το ομαδικό πνεύμα, το «ευ αγωνίζεσθαι», προσδιορίζει το νόημα στην ζωή του εφήβου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην σημερινή εποχή που είναι έντονο το αίσθημα της ματαίωσης. Ελπίζω τα τουρνούα να διοργανώνονται για πολλά χρόνια ακόμη».