2018-03-12

Ο Παπαμακάριος για Γυμναστικό και... ποδοσφαιρο

Λίγες ώρες μετά το σπουδαίο διπλό στα Τρίκαλα, ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για την πορεία του Γυμναστικού, ενώ αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαιρου. 

Μάνο, θεωρείς πως στα Τρίκαλα πετύχατε τη σημαντικότερη νίκη της χρονιάς;

 

"Κάθε νίκη είναι σημαντική αλλά έτσι όπως πήγαν τα πράγματα εφέτος, ίσως αποδειχθεί η σημαντικότερη. Ακόμη όμως, δεν έχει τελειώσει κάτι και σίγουρα με μια νίκη δεν γίνεται να ξεχαστούν ολα τα προβλήματα. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση, είναι να βλέπουμε τα προβλήματα μετά απο νίκες και όχι μετά απο ήττες. Ήταν ένα σπουδαίο διπλό αλλα δεν επαναπαυόμαστε".

 

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Άρη...

 

"Είναι ένα πολυ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, η οποία και αυτή, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αισθανόμαστε απογοητευμένοι διότι έχουμε στεναχωρήσει τον κόσμο μας. Πρώτα απ ολα όμως, έχουμε στεναχωρήσει τους εαυτούς μας διότι οπως έχω ξαναπεί, τους εχουμε αδικήσει. Τα αποτελέσματα μας, δεν αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες της ομάδας αλλα συμβαινουν κι αυτά στον αθλητισμό, δεν παίζουμε μόνοι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ειμαι σίγουρος πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι".

 

Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρείς πως επηρεάζουν τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

 

"Δεν θέλω να αναφερθώ σε όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο, μην βγάζουμε την ουρά μας απ έξω διότι εχουν γίνει και στο μπασκετ άσχημα περιστατικά. Το πρόβλημα δεν είναι στο αθλημα, είναι κατά κύριο λόγο στην κοινωνία. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είναι ένα παιχνίδι και οι αθλητές, οι προπονητές, οι διαιτητές, είναι επαγγελματίες. Αυτή είναι η δουλειά τους. Απο τον αθλητισμό ζουν χιλιάδες οικογένειες, ο αθλητισμός απομακρύνει τα παιδιά απο σκοτεινούς δρόμους, ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός είναι ζωή, ο αθλητισμός είναι η ζωή μας. Ο αθλητισμός όμως...".

3 on 3 Streetball
EKO ALL STAR GAME 2019