2009-10-12

Νικοπολίδης: "Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία με τον ΠΣΑΚ"

12/10/2009

Στις μέρες μας είναι μείζονος σημασίας να υπάρχει άρτια συνεργασία ανάμεσα στους φορείς του αθλητισμού. Ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές έχουν αποδείξει και το κάνουν σε κάθε περίπτωση πως όχι μόνο έχουν βρει έναν σωστό δίαυλο επικοινωνίας, αλλά έχουν τη δύναμη να πολεμήσουν για τα δίκαια αιτήματα τους και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου μας για όλα αυτά αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές...

«Σαν πιο παλιοί και με μεγαλύτερη εμπειρία θέλουμε να βοηθάμε και να συνεργαζόμαστε με τους καλαθοσφαιριστές», ήταν το πρώτο σχόλιο του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που συνέχισε: «Τα προβλήματα που μας απασχολούν είναι περίπου τα ίδια και έχουν να κάνουν με τα αιτήματα μας, τις συνεργασίες με τις ομάδες, τις συλλογικές σχέσεις εργασίας με τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με τον ΠΣΑΚ που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει για όλους μας».

 

«Να αφυπνιστούν όλοι»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε ειδική μνεία στον μεγάλο στόχο που έχει θέσει τόσο αυτός όσο και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΠ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς ως ΠΣΑΠ είναι πως δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για την αναγκαιότητα του Συνδέσμου μας. Μπορεί να είναι λάθος το διοικητικού συμβουλίου, μπορεί να είναι θέμα αδιαφορίας αλλά αυτό είναι πολύ ουσιαστικό πρόβλημα. Εκεί έχουμε εστιάσει όλη μας την προσοχή. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές μας τον Μάη επιθυμούμε να δούμε όλα τα μέλή μας πιο ενεργά. Σε αυτή την κατεύθυνση πορευόμαστε να αφυπνιστούν όλοι και να είμαστε μαζί και πιο δυνατοί».

 

«Θλίψη για αυτό που συνέβη με την ΑΕΚ»

Ο διεθνής πορτιέρο έστειλε μήνυμα προς όλους και κυρίως στους πρωτοκλασάτους και καλά αμειβόμενους συναθλητές τους πως οφείλουν να κοιτάνε και παρακάτω, παράλληλα αναφέρθηκε με θλίψη στα όσα συνέβησαν στη μπασκετική ΑΕΚ που δεν αγωνίστηκε στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Τα προβλήματα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως μας αφορούν και πρέπει να σκύψουμε πάνω σε αυτά. Όπως και στον ΠΣΑΚ με την Α1, έτσι και σε εμάς με την Σούπερ Λιγκ τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στις μικρότερες κατηγορίες. Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν βιοτικά προβλήματα και οι καταστάσεις δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Οι αθλητές που έχουν λυμένα τα προβλήματα τους πρέπει να σκύψουν πάνω από τους συναθλητές τους, Εξάλλου, τα πάντα είναι σαν μια αλυσίδα και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Στο μπάσκετ είδαμε με μεγάλη θλίψη το φαινόμενο με την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο Κύπελλο Ελλάδας. Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλάκις ομάδες να διαλύονται και παίκτες να μένουν στον δρόμο. Όλους μας στεναχωρεί αυτό, ανεξαρτήτως αν προέρχεται από άλλο άθλημα. Εμείς με τις ομάδες θέλουμε αρμονικές σχέσεις αυτός είναι ο σκοπός μας, όμως πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας».